"Kur ir āķis?"; Reizenbergs saņem dīvainas ziņas no krāpniekiem

tautaruna.lv 22.janvāris 2022, 16:42
 
f64.lv, Ģirts Ozoliņš
Uzņēmējs un Latvijā populārais bārmenis Andris Reizenbergs saņēmis vairākas apšaubās ziņas no nepazīstama numura.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" atklāj Reizenbergs, tad viņš lietotnē "WhatsApp" saņēmis vairākas ziņas no sveša numura, kas viņu aicina braukt un tiesāt lielas sacensības.

Kā raksta svešais numurs, tad sacensības notiek Kanādā un nepieciešams tiesāt viskiju.

"Sveiks čempion!! Man tev ir labas ziņas. Par nākamo nedēļu. Kanādā četras dienas notiks viskija sacensības. Dod man atbildi. Un nepieciešamo summu par, kuru tu būtu gatavs ierasties," tā rakstīja nepazītamais cilvēks.

Kā "Twitter" rakstīja Reizenbergs, tad aizdomas par krāpšanu viņam radās jau pirmajā dienā, kad viņš saņēma īsziņas no nepazīstamā numura.

"[...] es esmu saņēmis ļoti saldu piedāvājumu doties nākamnedēļ uz Kanādu,būt žūrijā vienā Kanādas viskija sacensībās! Aizdomas par krāpniecību radās pirmajā dienā."

Svešā numura īpašnieks vairākas dienas neapstājās un turpināja Reizenbergam rakstīts īsziņas. Vienā no tām tika piedāvāta ekskluzīva apkalpošana. Svešā numura īpašnieks solīja Reizenbergam, ka viņam sacensību dienā tiks piešķirts privātais šoferis.

"Privāts šoferis man nekad nebija piesolīts. Būs ļoti interesanti," tā pēcāk saņemtās ziņas komentēja bārmenis.

Krāpnieks ļoti aktīvi centās komunicēt ar Reizenbergu. Viņš vairākkārt viņam vaicāja, kāda summa būtu jāmaksā, lai populārais bārmenis ierastos uz sacensībām.

Kā atzīst Reizenbergs viņš ir neizpratnē, kāds ir šīs krāpniecības mērķis.

"Es īsti nesaprotu kur ir āķis! Sola bizness klases lidojumu, labu honorāru, labu viesnīcu The Hazelton hotel (500€ dienā!!!!), privātu šoferi! Domājam, ka uzpārskaitījumu varētu apčakarēt, vai kā savādāk. Varbūt liktu pārvest ko nelegālu! Nesaprotami!"

Lai pārliecinātos par to, ka tā tiešām ir krāpniecība, Reizenbergs sazinājās ar Latvijas vēstniecību Kanādā. Viņi apstiprināja to, ka tādas sacensības Kanādā ir, taču tās jau ir notikušas.

Kāds vietējais iedzīvotājs Kanādā, Toronto Reizenbergam atbildēja, ka šobrīd tur aktīvi darbojas šāda krāpniecības shēma. Izrādās, ka ziņu rakstītāji patiesībā ir no Indijas un vēlas tik tiešām apkrāpt cilvēkus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:31

Jaunākās diskusijas