Pasaule gatavojas jau piektajam Covid-19 vilnim

tautaruna.lv 22.janvāris 2022, 14:03
 
Pixabay
Par gaidāmo situāciju Komunarkas galvenais ārsts Deniss Procenko informējis portālu starhit.ru, kurā apgalvojis, ka pandēmijas piektais vilnis ir tepat aiz stūra.

Covid saslimšanas gadījumu skaits dienā var pieaugt vairākas reizes, un tas viss esot saistīts ar ļoti lipīgo omikronu, kas jau tagad izplatās visā pasaulē.

“Sazināmies ar ārvalstu kolēģiem. Mēs redzam vīrusa izplatības apjomu ASV un Eiropā. Ir pilnīgi skaidrs, ka visas tās iepriekšējās vīrusa izplatības pēdējos četros pandēmijas viļņos liecina, ka ne Krievija, ne Maskava no tā nevarēs izvairīties," uzsvēra ārsts.

Deniss Procenko arī apgalvoja, ka omikronu, kas šobrīd uztrauc daudzus, ir vieglāk panesams nekā citi Covid celmi.

“Kolēģi, kas strādāja omikrona pīķa laikā, saka, ka pacienti slimo retāk. Saslimšana neattīstās tik strauji, kā, piemēram, ar delta celmu, kad plaušu bojājumu apjoms palielinās 3-4 dienās. Bet tas nenozīmē, ka mums visiem ir jāatpūšas. Kāpēc? Tā kā omikronu izkliedes indekss ir daudz augstāks. Paldies tiem, kas pareizi valkā maskas. Un es gribu jūs aicināt rīkoties tāpat kā mēs - regulāri mainīt maskas, vakcinēties, revakcinēties. Vakcīna ir ļoti efektīva, arī pret omikronu,” stāstīja ārsts.

Runājot par iedzīvotāju pašizolāciju Krievijā, šis pasākums vēl nav plānots. “Zināmā mērā varam droši apgalvot, ka, protams, pilnīga bloķēšana nebūs, taču noteikti ierobežojoši pasākumi, protams, ir iespējami. Bet es vēlreiz saku, ka ar omikronu saistītā pandēmija strauji pieaug, taču, kā liecina ārvalstu pieredze, tā arī ātri izzūd, ”sacīja Valsts domes Veselības aizsardzības komitejas vadītājs Dmitrijs Hubezovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas