Latvijas ārste demonstrē, cik dramatiska situācija Covid-19 dēļ šobrīd ir ar ambulatoro aprūpi

tautaruna.lv 29.septembris 2021, 15:13
 
Aigars Eglīte/F64
Ģimenes ārste Gundega Skruze-Janava mikroblogošanas vietnē Twitter aprakstījusi pašreizējo Latvijas situāciju medicīnā ar Covid-19.

Ārste norāda, ka jau šobrīd situācija kļuvusi dramatiska.

"Uz galda 20 lappuses garš saraksts ar kontaktpersonām. Novada skola slēgta. Dienā praksē ap 10 jauniem covid pacientiem. Arī citas kaites nepazūd. Manas visu varošās medmāsas kļuvušas par zvanu operatoriem. Es pati spēju izdarīt obligāto minimumu. Tā uzkaras ambulatorā aprūpe," raksta Skruze-Janava.

Viņas ierakstu komentējusi arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule, kura ar sarkasmunorāda, ka visu "glābs rudens ierobežojumu plāns no 11.oktobra".

Tikmēr citi komentētāji norāda, ka pie šīs situācijas lielākoties vainojama klātienes mācību atsākšana skolās.

"Ministre ar putām uz lūpām cīnijās par skolas gaitu atsākšanu klātienē... Varbūt nevajadzēja. Mācības attālināti, darbs cik iespējams arī tāpat, kamēr tas draņķis izbeidzas," norāda komentāra autors.

"Kur galvenokārt inficējas? Pareizi - skolās un darbā. Pēc tam aiznes uz mājām. No 15.oktobra neviens no jaunievedumiem nerisina šo. Nabaga dakteri," pauž komentētājs.

"Nu nez. Dažas teorijas un paredzējumi ir, ka tas varētu vilkties līdz 2030. Un tad vnk pazust. Tik ilgi čakarēt izglītību būtu par traku. Nākamā 90to paaudze, kam nekā nebija, sanāks…" - uzskata komentāra autors.

Jau vēstīts, ka otrdien Latvijā veikti 28 400 Covid-19 izmeklējumi. Reģistrēti 1203 jauni koronavīrusa gadījumi, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). No visiem jaunatklātajiem Covid-19 gadījumiem, ar vīrusu sasirguši 985 nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 218 vakcinēti cilvēki. Reģistrēti seši koronavīrusa izraisīti nāves gadījumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:13

Jaunākās diskusijas