Jurģis Liepnieks: Miķeļdienas tirdziņi skolās ir blēņas

tautaruna.lv 29.septembris 2021, 18:00
 
Ilze Zvēra / F64
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" aizsākusies diskusija par to, vai Miķeļdienas tirdziņi skolās vispār ir nepieciešami.

“Twiter” lietotājs politologs un publicists Jurģis Liepnieks, atbildot uz ierakstu, kurā jaunā māmiņa lūdz palīdzību Miķeļdienas tirdziņa idejām, norāda, ka “nebūtu jātērē vecāku un bērnu laiks šādām pilnīgām blēņām”.

Liepnieks savu viedokli izvērsis vairākās Twitter ziņās, kurās apgalvo, ka “šādi uzdevumi nevis attīsta radošumu, bet gan nogalina bērnā jebkādu iniciatīvu, paļaušanos uz sevi, nogalina problēmrisināšanas iemaņas, un atsvešina no izglītošanās procesa”, kā arī “darīt bērna vietā stulbi un nepareizi, nedarīt, nozīmē it kā iegāzt savu bērnu citu acīs un attiecīgi arī nav variants. Neviena laba skola pasaulē neatļaujas neko tādu.”

Šis ieraksts raisījis diskusiju, kurā viedokļi dalījās. Daži komentāri liecināja par piekrišanu Liepnieka kunga viedoklim, papildinot, ka lielākoties vecāki visu izdara bērnu vietā, kā arī piesauc ņirgāšanos par pārtiku.

twitter.com

twitter.com

Kā var spriest, viedokli izteikuši arī citi vecāki ar Miķeļdienas tirdziņu pieredzi, stāstot, ka tādas nodarbes attīsta kompozīcijas izjūtu, radošumu un ka bērniem patīk šī darbošanās.

twitter.com

twitter.com

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:12

Jaunākās diskusijas