Šokējoša situācija: tēvu Latvijā apsūdz pedofīlijā pret savu dēlu

tautaruna.lv 29.septembris 2021, 14:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Vīrietis tiek apsūdzēts pedofilijā pret savu mazgadīgo bērnu. Prokuratūra pārliecināta, ka savākti pietiekami pierādījumi par to, ka vīrietis ilgstošā laika periodā veicis seksuāla rakstura darbības nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar bērnu, par ko apsūdzētajam draud mūža ieslodzījums, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tā kā tiesvedība notiek aiz slēgtām tiesas zāles durvīm un lai pasargātu iesaistītos, “Bez Tabu” saglabā iesaistīto anonimitāti.

Pašlaik cietušajam bērnam ir deviņi gadi. Pirms vairākiem gadiem viņa vecāki šķīrās. Puisēns dzīvo pie mātes, bet vecāki vienojās, ka tēvs var tikties ar dēlu. Šobrīd tēvs nonācis uz apsūdzēto sola par pedofiliju. Prokuratūra apgalvo, ka ir pietiekami pierādījumi, ka laika posmā no 2018. gada līdz 2020. gadam nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi tēvs izdarīja seksuāla rakstura darbības fiziskā saskarē ar dēla ķermeni.

"Pēc tām tikšanās reizēm bija tā, ka dēls brauca mājās ar jaunu [spēļu] mašīnu. Protams, ka bērns vienmēr ir priecīgs, saņemot kādu dāvanu, bet ar šo dāvanu bērns slēdzās savā istabā, bija neapmierināts, dusmīgs, ļoti skumjš, noslēdzies sevī. Runāja par to, ka negrib dzīvot. Es nesapratu, kas notiek. Mēs pamanījām neizprotamas uzvedības izmaiņas. Bērna uzvedība bija seksualizēta, bet šādu interesi izrādīja tikai pret pieaugušiem vīriešiem," stāsta bērna māte.

Bērna māte atminas situāciju kādā rītā, kad dēls ienācis istabā, kur gulējusi viņa ar pašreizējo dzīvesbiedru.

"No rīta pamodāmies. Svētdiena. Bērns ienāk istabā un saka: ”Es tevi palietošu! Tā saka tētis.” Ne no šā, ne no tā. Man vienkārši - zeme paveries!"

Māte stāsta, ka par bērna uzvedību cēlusi trauksmi, uzrunājot bāriņtiesu. Tās speciālisti bērna uzvedību “norakstīja” uz pārdzīvojumiem par vecāku šķiršanos, stāsta māte.

Laikam ejot, bērna uzvedība aizvien turpinājusi satraukt, līdz viņš mātei sāka stāstīt par piedzīvoto, tiekoties ar tēvu, stāsta puisēna māte.

"Bērns tiešām sāka stāstīt, sāka stāstīt detaļās, kas notiek. Tad psihologs deva savu atzinumu, bāriņtiesa vērsās policijā. Tika ierosināta krimināllieta, jo šie bērna fakti, ko stāstīja, bija graujoši. Sāp. Es domāju, tas ir stāsts, kas visu dzīvi mūs pavadīs."

Sīkāk stāstīt par izmeklēšanā gūtajiem pierādījumiem un bērna stāstīto mātei ir liegts, ņemot vērā aktuālo tiesvedību. Tomēr pierādījumi pārliecinājuši tiesu bērna tēvam piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas