Fitnesa trenere Nika Linde pieķer savu dēlu smēķējam e-cigaretes

tautaruna.lv 29.septembris 2021, 17:02
 
Vladislavs Proškins / F64
Populārā fitnesa un veselības trenere Nika Linde, kurai raksturīga stingra nostāja un neauklēšanās, savus vairāk kā 33 000 sociālā tīkla “Instagram” sekotājus aicina pievērst uzmanību problēmai skolēnu vidū – elektronisko cigarešu smēķēšanai.

Īsajos “Instagram” video stāstos (story) Nika atklāj, ka pieķērusi savu astoņgadīgo dēlu smēķējam vienreizējās elektroniskās cigaretes SALT, dalījusies ar video, kurā Nikas vīrs dēlam mierīgi un izglītojoši stāsta un rāda, kā cigarešu dūmi nonāk elpceļos un var ietekmēt sirds muskuli.

Acīmredzot, spiediens no vienaudžiem uz puiku ir liels. Nika publicējusi jaunus īsos video, kuros stāsta:

“Paturpinot tēmu par SALT. Kā mēs sapratām, ka pēc tās reizes, kad viņš bija pieķerts, viņš turpina to lietu? Pirmkārt, viņa acu zīlītes bija paplašinātas, jo nikotīna deva bija liela, viņas bija tādas duļķainas, spīdīgas. No sākuma mēs domājām, ka acis ir tādas no Playstation spēlēšanas pie drauga. Un tagad sapratām, ka tas ir no SALTa. Neatkarīgi no mūsu stāstītā, viņš tāpat uzskata, ka tas ir stilīgi, jo to saka apkārtējie, vacāki bērni.”

Pēc Nikas stāstītā bērni izvairās stāstīt par notiekošo vecākiem, jo baidās no pāridarījuma, ko var izdarīt vecāki bērni to uzzinot.

instagram.com / nika_linde

Fitnesa trenere piebilst, ka “mēs zvanām to bērnu vecākiem, stāstām par viņu bērnu aizraušanos ar SALT”.

Nika savā “Instagaram” profilā publicē arī viņas sekotāju vēstules, kuras liecina par to pašu problēmu.

instagram.com / nika_linde

SALT izplatītāji savu produktu raksturo kā vienreiz lietojamās elektroniskās cigaretes aprīkotas ar iebūvētu akumulatoru un konkrēta izmēra e-šķidruma rezervuāru. Viena zīmola SALT e-cigarete satur aptuveni 450 dūmu ieelpošanas reizes. Tāpēc mazliet maldīgs ir sabiedrībā radies nosaukums “vienreiz lietojamā”, jo patiesībā, šis iepriekš minētais ieelpošanas reižu apjoms ir identisks vienai tradicionālajai cigarešu paciņai. Pēc izlietošanas, vienreiz lietojamā e-cigarete tiek izmesta atkritumos. Tā nesatur tabaku un papildus ķimikālijas, kas tradicionālās cigaretes degšanas procesā izraisa kaitīgus izmešus, un to sastāvā ir 5 sekojošas vielas - glicerīns, propilēnglikols, nikotīns, benzoskābe un saldinātāji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:16

Jaunākās diskusijas