Latviete Lisabonā: Gribētos, lai hroniskie Latvijas ap….ēji aizvērtos

tautaruna.lv 10.septembris 2021, 7:25
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Jau igāku laiku Covid-19 dēļ dzīvojam dažādu ierobežojumu ēnā, kas, protams, raisa sabiedrībā negācijas un neapmierinātību. Ineta K. facebook publicējusi ieskatu, kā pandēmijas laikā rit dzīve Lisabonā, tādējādi cenšoties apliecināt, ka Latvijā īstenotie ierobežojumi nav nekas unikāls un nav ko kurnēt

"Ļoti īsi tiem, kam praktiska interese un tiem, kam šķiet, ka C-herņa un ierobežojumi ir tikai briesmīgajā Latvijā, un visa pārējā pasaule dzīvo aplaimīgā brīvībā: rakstu tikai par Lisabonu, par pārējo Portugāli nezinu.

“Uz papīra” noteikumi par masku nēsāšanu un sertifikātiem ir praktiski identiski kā LV. Ievērošana un piemērošana daudz striktāka.

Restorānā, ejot no galdiņa uz wc, maska obligāta. Neuzvilksi, būs aizrādījums no personāla vai citiem viesiem. Veikalā, kamēr man saiņoja pirkumus, piezvanīja tel. Iegāju ar degunu tālākajā stūrī, kur neviena tuvumā nebija, un pavilku masku nost, lai varētu parunāt - uzreiz bija klāt saimnieks un lūdza uzvilkt masku. Tramvajā momentā cits pasažieris aizrāda, ja kāds iekāpj bez maskas uz deguna. Sertifikātus prasa 99% cafe un restorānu, kur gribi sēdēt iekštelpās. Utt., utjp. Un nē, es nesaku, ka man visi šie “mēri” un ierobežojumi šķiet sakarīgi. Vnk gribētos, lai hroniskie Latvijas ap….ēji aizvērtos," raksta sieviete.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:09

Jaunākās diskusijas