Masks brīdina, ka nākamgad pasaule varētu piedzīvot nopietnu satricinājumu

tautaruna.lv 20.aprīlis, 14:44
 
depositphotos.com
Miljardieris Īlons Masks prognozē, ka ar laiku, viņaprāt, mākslīgais intelekts varētu kļūt arvien gudrāks un intelekta ziņā pārspēt pat pašus gudrākos pasaules prātus. Piepildoties šādam viņa scenārijam, pasaule nokļūtu nopietnu problēmu priekšā, raksta "The Sun".

Ar šādu satraucošu prognozi Masks pavisam nesen dalījās medijos. Viņš norāda, ka ilgi nebūs jāgaida, kad viņa pareģojumi piepildīsies.

Viņš brīdina, ka tas varētu notikt jau nākamgad.

"Mākslīgais intelekts jau nākamgad varētu kļūt gudrāks par jebkuru cilvēku," brīdinājis Īlons Masks.

Iepriekš miljardieris publiski pauda, ka "pārcilvēciski" roboti varētu parādīties 2029. gadā, taču tagad uzskata, ka tas varētu notikt daudz agrāk un pasaule vairs nebūs tāda, kāda bija iepriekš.

Masks ik pa laikam nāk klajā ar dažādām satraucošām prognozēm par nākotni. 2016. gadā viņš paziņoja, ka jau 2018. gadā "SpaceX" raķete dosies uz Marsu. Šobrīd ir 2024. gads un vēl tas nav noticis.

2017. gadā viņš paziņoja, ka pēc četriem gadiem klajā tiks laista viņa pretrunīgi vērtētā smadzenēs implantējamā mikroshēma "Neuralink". Lai arī šobrīd tā ir nākusi klajā, tas notika trīs gadus vēlāk, nekā tika ziņots.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:58

Jaunākās diskusijas