ABSURDS: Pašvaldība uz ielas izliek māmiņu ar trīs bērniem

Portāls nra.lv 9.maijs 2017, 19:19
 
Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu
Šķēdes ciemata iedzīvotāja Diāna ir nobažījusies, ka kuru katru mirkli pašvaldība viņai varētu atņemt mitekli, kurā viņa dzīvo kopā ar saviem trim bērniem, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Liek man iet projām ar tiem bērniem. Man ir tas dzīvoklis jāatbrīvo. Es teicu: "Man ir jādzīvo zem egles?" stāsta sašutusī Diāna. Pašvaldība pirms gada īres līgumu pagarināja uz pusgadu, bet tagad atsakoties.

Jaunlutriņu un Šķēdes pagastu pārvaldnieks Valdis Gūtmanis stāsta: "Nu, viņai līgums ir uz termiņu. Un termiņš kad beidzas, tad viņš beidzas. Tur pat nav ko lauzt. Veikalā desai arī - ja termiņš ir beidzies, tad termiņš ir beidzies." Īres līgums netiek pagarināts, jo sieviete dzīvoklī uzturoties ļoti maz un viņai esot iekrājies parāds par komunālajiem maksājumiem, kas tagad jau ir apmaksāts.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Sieviete atzīstas, ka savā dzīvokli nedzīvo, jo tajā nenesot pievienots ūdensvads, nav apkures un neesot naudas remontam, kad būs, visu savedīšot kārtībā. Pagaidām sieviete mitinās pie bērnu tēva, kurš dzīvo blakus kāpņu telpā. Tieši šī iemesla dēļ pašvaldība ir pieprasījusi Diānai izdeklarēties no iepriekšējās dzīvesvietas un pirkt savu.

"Paskatieties paši, šeit pagastā, cik ir tukši dzīvokļi, cik ir ēkas. Nu neviens negrib pirkt. visi jaunieši ir aizgājuši prom. Darba šeit nav. Ja tev ir jāpērk dzīvoklis tad ir viss. Kur ņemt naudu?" stāsta Diāna. Pagasta pārvalde ir nepiekāpīga, ja dzīvoklī faktiski nedzīvo, tas jāatbrīvo.

"Nu īsti jau laba prakse tā nav, ka vienā vietā skaitās, ka dzīvo bet otrā ir dzīvoklis," norāda V. Gūtmanis.

Turklāt zinot, ka pagasta pārvaldes sekretārei esot piešķirti pat divi pašvaldības dzīvokļi. Vienā no tiem viņa jau sen nedzīvojot, bet neviens to neņemot nost. Neesot godīgi. Ja reiz viens likums, viena taisnība visiem, tad visiem!

Šķēdes pārvaldes vadītājs raidījuma "Bez Tabu" žurnālistiem atzīstas, ka tas tā esot, bet sekretārei ir beztermiņa īres līgums un abiem dzīvokļiem tas noslēgts pirms desmit gadiem, bet Diānai ir terminētais. Ja termiņš beidzas, tad nav likumiska pamata to pagarināt. Sekretārei beztermiņa īres tiesības nepārtraukšot, jo likums to neļaujot, ja vien viņa pati nevēlēšoties tās pārtraukt.

Ja Diāna nepiekrīt lēmumam, varot to apstrīdēt, dzīvokļu komisija izskatīšot. Tikmēr trīs bērnu māmiņa dzīvo neziņā par savu un savu trīs bērnu likteni un šaubās, vai līgumu pagarinās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:44

Jaunākās diskusijas