Vietējie pārsteigti par notiekošo pie Krievijas robežpunkta Grebņevā

tautaruna.lv 4.maijs, 18:15
 
Kaspars Krafts/F64
Kārsavas iedzīvotāji ir pārsteigti par notiekošo pie Krievijas robežpunkta Grebņevā, vēsta "Bez Tabu".

Sākot no Kārsavas, ceļa malā stāv ap 700 kravas automašīnu, kuru mērķis ir šķērsot robežkontroles punktu Grebņevā. Rinda izveidojusies jau teju 20 km garumā. Vietējie Kārsavā sevišķi nav priecīgi par šo situāciju un nesaprot, kāpēc tā ir.

Kravas automašīnu šoferi atklāj, ka rindā stāvot gandrīz nedēļu. Izklaidējot sevi kā vien protot - cits skatās filmas mašīnā, cits diskutē ar kaimiņiem.

Kravas automašīnas vadītājs Artūrs neslēpj, ka lielā netīrība ceļa malā ir pašu autovadītāju vaina. Vairums nekautrējas atkritumus mest uz zemes. Tiesa, atkritumu konteineri ir izvietoti tālu viens no otra. Tāpat pietrūkstot arī mazmājiņu.

Par tīrību atbildību uzņemas “Latvijas Valsts ceļi”. Rakstveida vēstulē tiek atklāts, ka kopējais finansējums pierobežas ceļu nodalījuma joslu uzkopšanai gadam ir 200 000 eiro, šogad trīs mēnešos ir izlietoti jau 52 397 eiro, no tā martā 21 289,89, bet aprīlī apmērs esot vēl palielinājies.

"Tualetes tiek uzkoptas divas reizes nedēļā, atkritumu konteineri iztukšoti un atkritumi izvesti vienu reizi nedēļā, ceļu nodalījuma josla tiek uzkopta reizi nedēļā. Lai veiktu vēl lielāku darbu apjomu, izvietotu vēl lielāku konteineru un tualešu skaitu, divas līdz trīs reizes jāpalielina gadā pieejamais finansējums, līdz 500 000 eiro. Vēršam uzmanību, ka pierobežas ceļu uzkopšanai nav piešķirts papildu finansējums un iepriekš minētie darbi tiek veikti no valsts ceļu uzturēšanai paredzētā budžeta uz citu darbu valsts ceļu tīklā rēķina. Tāpat, lai izvietotu lielāku skaitu konteineru un tualešu, būtu jāierīko stāvlaukumi to novietošanai, kas prasītu papildu izmaksas."

Šoferi ir pārliecināti, ka visu šo bardaku pierobežā atrisinātu robežas šķērsošanas kārtības maiņa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas