Īlons Masks paziņojis, ka "Tesla” augustā prezentēs robotaksi

Portāls nra.lv 17.aprīlis, 16:30
 
Pixabay
Īlons Masks šonedēļ atklājis, ka elektroauto ražotājs "Tesla” šovasar atvilks priekškaru robota taksometram. Šī ziņa izskan laikā, kad konkurenti pašbraucošo transportlīdzekļu jomā ir saskārušies ar dažādiem ierobežojumiem drošības apsvērumu dēļ.

Sīkāku informāciju miljardieris nesniedza, tikai savā ierakstā vietnē "X” sacīja, ka "Tesla Robotaxi atklāšana" notiks 8. augustā.

Pēc attiecīgā paziņojuma "Tesla” akciju vērtība pieauga par vairāk nekā trīs procentiem.

Masks jau sen ir lepojies ar darbu, ko "Tesla” veic savās sistēmās, lai elektriskās automašīnas varētu braukt pašas. "Tesla” modeļi ar FSD (Full Self-Driving) "būs tik pārcilvēciski, ka nākotnē šķitīs dīvaini, ka cilvēki vadīja automašīnas paši!" viņš martā apgalvoja ierakstā "X”.

Masks arī ir teicis, ka "Tesla" transportlīdzekļu īpašnieki ar FSD varēs likt saviem auto darboties kā robotaksometriem, nevis palikt dīkstāvē.

Neskatoties uz to potenciālu, pašbraucošo transportlīdzekļu ieviešana Amerikas Savienotajās Valstīs līdz šim ir bijusi provizoriska un nestabila, jo gan regulatori, gan sabiedrība bažījas par drošību.

"Tesla" "autopilota" funkcija arī ir saskārusies ar apsūdzībām, ka šīs funkcijas mārketinga saukļos ir pārspīlētas tās faktiskās spējas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:04

Jaunākās diskusijas