Stradiņa slimnīca izplata lūgumu pēc palīdzības

Portāls nra.lv 7.marts 2018, 16:38
 
F64
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca izplatījusi lūgumu, kurā aicina ziedot drēbes un apavus trūcīgajiem Stradiņa slimnīcas pacientiem.
Šobrīd akūta nepieciešamība pēc drēbēm un apaviem trūcīgajiem Slimnīcas pacientiem, jo krājumi ir ļoti patukšoti - iestājoties daudz aukstākam laikam, vajadzības strauji palielinājās.

Visvairāk nepieciešamas tīras, sausas un siltas drēbes tiem pacientiem, kurus uz Neatliekamās medicīnas centru (NMC) atved ar ātro palīdzību paceltus no ielas, dārza mājiņām, šķūnīšiem, patversmēm. Neatliekamās medicīnas centrā katru diennakti nonāk aptuveni 10 - 40 bezpajumtnieki. Lielākajai daļai no viņiem ir mitras, saplēstas, ļoti netīras un/vai laika apstākļiem nepiemērotas drēbes, apakšveļa un apavi. Slimnīcas NMC personāls iespēju robežās cenšas šos pacientus aprūpēt, mazgāt un apģērbt sausās, tīrās, piemērotās drēbēs, bet mums regulāri pietrūkst resursu, jo pacientu plūsma ir ļoti liela. Kopš aukstās sezonas sākuma izlietoti ļoti lieli krājumu apmēri, tomēr līdzcilvēku atbalsts un pašu slimnīcas darbinieku regulārs atbalsts ir neatsverams, lai šos krājumus atjaunotu.

Šobrīd ļoti akūti un lielos daudzumos nepieciešami:
•vīriešu (un mazāk, bet arī sieviešu) ziemas apavi - sevišķi lielākie izmēri, no 42. un uz augšu! Liels lūgums apskatīties jūsu krājumus;
•vīriešu un sieviešu veļu un zeķes;
•vīriešu siltās jakas, džemperus;
•vīriešu bikses;
•siltā vīriešu apakšveļa;
•siltās vīriešu un sieviešu virsdrēbes - vienalga kādas, bet labāk lielāki izmēri;
•šalles, cimdi un cepures (gan sieviešu gan vīriešu).

Apģērbu/apavus var nogādāt uz Stradiņa slimnīcas kapelu (15. korpuss, 1. stāvs, Garīgās aprūpes kabinetā, ieeja caur Kapelu), iepriekš sazinoties pa tālruni 67069645 vai 29714515.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas