Ārsti bērnu atzina par veselu, tagad - mazajam Danielam nepieciešama palīdzība

Portāls nra.lv 19.decembris 2017, 14:50
 
Ekrānšāviņš
Sabiedrību aicina palīdzēt septiņus gadus vecajam Danielam, kurš ir apņēmība pilns uzvarēt smagu slimību.

Puikam piedzimstot, ārsti viņu novērtēja kā pilnīgi veselu bērnu. Par spīti mammas Sintijas iebildumiem, ka bērna elpošana nav vienmērīga un krūškurvis nav pareizi izveidojies, ārsti problēmas nesaskatīja. Kad Sintija ar mazuli pārbrauca mājās, bērnam radās problēmas ar elpošanu, viņš neēda, neattīstījās, kā mazulim būtu jāattīstās. Tā sākās neskaitāmi bērnu izmeklējumi Rīgā, raksta portāls liepajniekiem.lv.

Tiesa, vēlāk Danielam tika atklāts 13. hromosomas garā pleca intersticiāla delēcija, kas sev līdzi velk vēl ķēdi dažādas citas diagnozes un problēmas. "Daniela gadījumā šī diagnoze ir radusies mutācijas ceļā, nevis iedzimta. Tas ir tā, it kā spēlētu krievu ruleti - ar to saslimt varēja jebkurš. Bet šai diagnozei klāt nāk ļoti daudz citu veselības problēmu," stāsta mamma Sintija.

Viņi nogājuši ļoti garu un grūtu ceļu, cīnoties panākuši, ka Daniels spēj darīt lietas, kuras ārsti teica, ka visticamāk nespēs nekad. "Es esmu laimīga, ka ar savu neatlaidību esmu panākusi daudz. Ārsti teica, ka viņš iespējams nestaigās. Esmu laimīga, viņš var staigāt, skriet. Protams, ar nestabilitāti, ar nenostiprinātu muskuļu tonusu, saišu vājumu, bet trenējamies un ejam uz priekšu." priecājas mamma.

Danielam sākotnēji bijušas arī dzirdes problēmas, jo aizdeguna mandeles spiedušas uz dzirdes nervu. "Pēc operācijas viņš sāka dzirdēt, bet nerunāja. Ārsts pieļauj domu, ka tā šobrīd ir kāda emocionāla trauma, kurai viņš nespēj tikt pāri, taču prognozes ir pozitīvas - viņš runās."

Zēna mamma dēlu ved uz dažādiem treniņiem un terapijām - pie logopēda, mikrologopēda, ergoterapeita, masiera, fizioterapeita, uz mūzikas, zirgu, suņu, smilšu terapijām, bio dejām.

Jau vairākus gadus ārsti uzskata, ka Danielam nepieciešama delfīnu terapija, kas prasa finansiālus līdzekļus, kādu Daniela ģimenei nav, tādēļ Sintija ir uzsākusi līdzekļu vākšanas akciju.

"Ārsti saka, ka pastāv 90% iespēja, ka terapija viņam palīdzētu. Viņi prognozē, ka uzlabojumi būtu redzami jau pēc pirmās apmeklēšanas reizes, taču uz rehabilitācijas kursiem Baltkrievijā būtu vēlams doties trīsreiz, jo lielākie uzlabojumi bērniem parādoties tieši pēc trešās reizes. Aptuvenās terapijas kopējās izmaksas ir ap 9000 eiro."

Tiesa, Sintija līdzekļus vāc savā privātajā kontā, kuru atvērusi tieši saziedotajai naudai, lai ar konta izrakstiem varētu parādīt, kur līdzekļi izmantoti. Sākotnēji Sintija vēlējās līdzekļus vākt caur labdarības organizāciju "ziedot.lv", taču tā kā tur rindas ir garas un procesi notiek lēni, vairums apkārtējo ieteicis līdzekļus vākt pašas spēkiem.

Avots: liepājniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas