"Nav iespējams vienreiz brīdināt un otrreiz atlaist?"; "X" diskutē par vasarā strādājošajiem jauniešiem

tautaruna.lv 29.augusts 2023, 5:00
 
pixabay.com
Aizvien biežāk publiskajā telpā izskan viedokļi, ka daļa jauniešu, tostarp nepilngadīgie, kuri pieņemti darbā uz laiku, nespēj vai nevēlas koncentrēties darbam, bet vēlas saņemt lielas algas.

Protams, ka tāpat kā senlaikos, arī mūsdienās jaunieši un jebkura cita vecuma cilvēki ir dažādi - vieni jau no agras jaunības cenšas pilveidoties un veidot savu nākotnes karjeru, citi vēlas atpūsties un izbaudīt dzīvi.

Darba devēji bieži sūdzas, ka jaunie darbinieki nevēlas sevi ziedot darbam, bet jau no no pirmās dienas prasa milzu algas. Īpaši aktuāli tas ir šobrīd, kad uzņēmumi papildus darbarokas pieņēmušas sezonas darbiem. Ne visiem darba devējiem un pastāvīgajiem darbiniekiem ir paveicies ar jaunpienācējiem.

Ieraksts "X": "Darbā uz vasaru nepilngadīgie viesmīļi. Mans novērojums? Ja gribu, tad atnāku un visu maiņu sēžu telefonā wc, ja negribu, tad nenāku un par to pasaku 5min pirms maiņas sākuma. Mums visiem būs ‘jautri’ kad šie sāks strādāt par vadītājiem un tā."

Komentētāji dalās pārdomās un savā pieredzē: "Šāda situācija jau ir vismaz gadus 8,bet labā ziņa, ir arī atbildīgi, aktīvi un čakli jaunieši. Droši vien, “kad mēs augām”, bija tāpat, tik toreiz nebija telefonu, bet pirms biešu ravēšanas kolhozā regulāri piemetās vēderkaites"

"Nav iespējams vienreiz brīdināt un otrreiz atlaist? Jo mazāk apkārtējie pieaugušie to pieņemtu, jo ātrāk tas beigtos."

"Tas ne tikai Latvijā, un arī pilngadīgie jaunieši. Tiešī dēļ tā aizgāju no tankštelles - šefs salasīja komandu no jauniem luņiem, kuri reizēm par neierašanos darbā piezvana 15 min pēc darba sākuma, arī darbā esot, kustās negribīgi un tik pīpēt un tualetē, pie kases sēž telefonā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas