INTERESANTI: Iespējams, visradošākais gaiļu pārdošanas sludinājums

Portāls nra.lv 18.maijs 2017, 8:48
 
facebook/ Līga Vasiļūna
Bieži vien dažādu lietu pārdevēji īpaši piedomā pie tā, ko rakstīt pārdošanas sludinājumā. Arī sociālajā medijā facebook ir ievietots, iespējams, visradošākais sludinājums par gaiļu pārdošanu.

Sludinājumā rakstīts:

Jaunkundziņi meklē jaunas mājas - to, kas ir zupas katls - viņi negrib zināt - pārāk gudri, smuki, čakli, lai turp dotos. Ja tev zināms kāds, kas meklē gaili vistām - šie gandrīz gadu vecie meklē mājas(šķīlušies pagājušā gadā, vēl nav pilns gads).

1.un 2. bildē - tīršķirnes lavandas krāsas araukāns,
3. un 4. bilde - tīršķirnes Zviedru ziedu gailis - man ir divi brāļi, kas meklē jaunas mājas,
5.un 6. bildē - jauktenis - Dievs vien zin, kas tēvs un kas māte:D Bet ļoti foršs gailis, pieradis un ik rītu izlido pa saimniecības mājas 2.stāva logu, darbīgs, uzmanīgs. Ticamāk būtu fantastisks gailis kādam bariņam ar vistām - tagad puisim nav kur izpausties - vecie nelaiž pie darīšanas.
7. pamācība - kā nedrīkst ļaut krustoties šķirnēm kā pagadās - par to neaizdomājos pagājušā gadā, kad ievācu olas un uzliku perēt. Cilvēks, kas jautāja - teica, tu man saliec visādas, krāsainas olas, lai ir raibu raibie cāļi. Raibu raibie cāļi bija. Sašķīlās, bet cilvēks nozuda. Gailis ticamāk ir Dorkinga vai Spāņu baltsejas dēls krustojumā ar Maranu vai Welsumeru , Altstteireru(citi man nav šādā krāsojumā, bet milzīgā gaļīgā bārda un galvas rota noteikti ir no Dorking vai Spāņu baltsejas šķirnes. Gaiļa meitas noteikti dēs baltas gaišas vai pat baltas olas(atkarībā kādas vistas būs pulciņā) - vairākas reizes gribēju saņemties nokaut. Nenokāvu. Man palika žēl. Gailis ir mierīgs, labu raksturu. Bet dēļ gaļīgās bārdas un galvas rotas, kuras dzerot ūdeni paliek slapjas un ūdens pil - viņam laikam traucēja kā cālim un palicis ieradums grozīt galvu un kratīt, it kā meģinoties no traucējošā atbrīvoties. Staigā pa āru. Kaut galvas rotas lielas - nu jau iemanījies ar tām sadzīvot un netraucēs arī , ja vistas laidiet pa vaļai staigāties - viņš ir no tiem, kas staigā un ik rītu ir ārā(daži man tādi, kas mēdz nemaz ārā neiet - reizēm tik izlien, nav iemesla, ja zāli, ēdamo un ar sliekas ienes iekšā...).
8.Raibulis - vecāki nezināmi:D Ticamāk apakšā ir Tīringene ar kaut ko, jo vienīgie raibie man ir Tīringenei.
9. ,10., 11. - Wiandotes tēvs(lavandas krāsā, diemžēl man aiznesa lapsa šī gaiļa tēvu:( ) un ticamāk Legbar vista apakšā. Gala rezultātā sanācis skaistulis, ar ļoti mierīgu, nosvērtu raksturu.

12. No šitā aktīvista es gribētu maksimāli tikt ātri vaļā - gaisa maitātājs - Scots Dampy un Tīringenes krustojums - gailis ir ļoti veikls, kustīgs, mēģina večiem visu laiku atņemt vistas - nav kauslīgs un kašķīgs, bet nu dikti izmanīgi cenšās maksimāli vairāk sev vistas savākt. Bet kāpēc gribu tikt vaļā? Jo viņam nu tiiiiiik dkti gribās, ka pacentīsies ielīst pat voljērā, kur ir atšķirtas citas šķirnes vistas vai tādas, kuras jāsargā no gaiļiem. Nav ne mazs, ne liels gailis, bet ja vajadzēs - ielīdīs pa mazu ;šķirbu, kur izdomājis ielīst. Intelekts viņam noteikti ir virs vidējā, kas vistām ir. Tas laikam no mātes, vienīgās manas Scots dampy vistas. Gailim nu ļooooti vajag bariņu ar vistām - te viņš vienkārši iznieko savu enerģiju un kaitina mani, jo jauc manus plānus un liek man ne uz mirkli neatslābt. No vienas puses labi, no otras - esmu jau pārgurusi meklējot voljēriem problēmas, lai atkal džeks nepaņem priekšā vistas, kuras jāsargā, lai šķirnes tīrību saglabātu:D Paņemiet šito skaistuli. Var būt ar kādu citu gaili kopā - nav no kauslīgajiem, bet māk sadzīvot ar citiem. Bet viņš jau ideālāk jutīsies, ja būs vienīgais - pārka daudz džekam tās enerģijas vistas vākt, aplekt, pieskatīt, uzmanīt...

Un pats pēdējais - Ayam Cemani un vēl kaut kādas šķirnes krustojums. Skaists, nav glups, nav lēns, bet barā viņam nav kur izpausties. Neliela auguma, bet nav tik mazs, kā Ayam Cemani - būs mazuliet lielāks. Miesa īsti melna nav, kā Ayam Cemani - kā jau krustojumam.

Par cenām - var naudā, var graudā maiņu sarunāt. Graudos(man tikai kviešus, griķus vai kukurūzu vajag klāt - pārējo sagādā tētis). Var kādā saimniecībā noderīgā lietā, kas jums ir, bet man - nav - piemēram - plēve - šobrīd ļoti aktuāla, bet nav nevaru iegādāties - nepieciešama 6 m plata - derēs ar šaurāka tunelim, bet ideāli - 6 m plata un garums - diskutējami:D Ja naudā - šķirnes gaiļi būs dārgāki, jaukto šķirņu - protams, lētāki. Jaukteņiem - ideālā variantā - 10 eiro. Lavandas araukāns - 15. Zviedru ziedu - būtu labi - 30, bet par to varam sarunāt, jo svarīgāk par naudu - atrast viņiem citas mājas - man gaiļu par daudz, kaut - nevar un negribu šādus gaiļus. Bet bez vistām viņiem ir garlaicīgi. Šie nav vienīgie - šie ir vieni no tiem, kas man pašai visvairāk patīk, bet NEDRĪKSTU paturēt. Lai saglabātu vistām veselību un labvēlīgu psiholoģisko mikroklimatu - viņiem jādodas uz jaunām mājām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas