Pirmais kuģis šķērsojis Baltimoras kanālu pēc tilta sabrukšanas tikai pirms mēneša

Portāls nra.lv 26.aprīlis, 13:30
 
Ekrānuzņēmums / YouTube
Kravas kuģis, kas nedēļām ilgi bija iesprostots Baltimoras ostā pēc tam, kad pagājušajā mēnesī sabruka Frensisa Skota Kī memoriālais tilts, ceturtdien beidzot tika atbrīvots un kļuva par pirmo kuģi, kas šķērsoja nelaimes gadījuma vietu pa jaunu dziļūdens kanālu.

Divu velkoņu vadībā „Balsa 94,” beramkravu kuģis, kas devās uz Sentdžonu Kanādā, šķērsoja jauno, aptuveni desmit metrus dziļo kanālu, kam vēlāk sekoja vēl divi komerciālie kuģi.

Šis notikums iezīmē pagrieziena punktu ostas pilsētas atveseļošanā pēc tam, kad 26. martā milzīgs konteinerkuģis pazaudēja vadību un ietriecās tiltā, izraisot tā sabrukšanu un nogalinot sešus būvstrādniekus, kas atradās uz tilta.

Baltimoras amatpersonas turpina darbu, lai no ieejas ostā attīrītu tūkstošiem tonnu salauzta tērauda vietā, kur kravas kuģis „Dali,” kas izraisīja sadursmi, joprojām ir iestrēdzis uz gruvešiem.

Paredzams, ka pieci kuģi, kas gandrīz mēnesi ir bijuši iesprostoti ostā, tuvāko dienu laikā beidzot izies pa jauno kanālu, pirms to atkārtoti slēgs pirmdien vai otrdien. Kanāls būs slēgts līdz 10. maijam, kamēr apkalpes strādās, lai atbrīvotu „Dali”, noņemot tērauda laidumus, kas ietriecās tā klājā.

Plānots, ka 15 metrus dziļais galvenais kanāls tiks atvērts nākamajā mēnesī pēc kravas kuģa pārvietošanas, tādējādi atjaunojot jūras satiksmi uz aizņemto ostu, kurā parasti tiek apstrādāts vairāk automašīnu un lauksaimniecības aprīkojuma nekā jebkurā citur ASV.

Jau ziņots, ka tilta sabrukšanas rezultātā gāja bojā seši Latīņamerikas strādnieki, kas bija daļa no ceļa remontdarbu apkalpes, kas atradās uz tilta brīdī, kad tajā ietriecās kravas kuģis. Līdz šim tikai četri ķermeņi ir izcelti no tērauda un betona putras zem ūdens virsmas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:41

Jaunākās diskusijas