Pēc nedēļas brīvsolī Sietlā noķerta izbēgusi zebra

Portāls nra.lv 6.maijs, 18:30
 
Unsplash
Nedēļas nogalē Sietlas pilsētā Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) tika notverta atlikusī zebra, kas kopā ar savu baru pagājušās nedēļas sākumā bija aizbēgusi no piekabes Vašingtonas štatā.

Četras zebras tika transportētas no Vinlokas Vašingtonas štatā, 105 jūdzes uz dienvidiem no Sietlas, uz Anakondu Montānā, kad radās problēma ar piekabi. Dzīvnieku īpašnieks apstājās uz starpštatu šosejas, lai atrisinātu problēmu, kad zebras nolēma aizbēgt, paziņoja vietējais dzīvnieku kontroles dienests.

Trīs dumpīgās ģimenes locekļi tika atrasti un sagūstīti vēlāk tajā pašā dienā, tomēr ķēvei bija citi plāni, un, brīvi klīstot pa apkārtni nākamās sešas dienas, zebra kļuva par īstu sensāciju internetā. Atkal un atkal viņa pierādīja, ka zebru nevar pieradināt.

Tomēr dzīvnieku kontroles dienesta darbinieki no Kinga apgabala reģionālā dzīvnieku dienesta un daudzi apkaimes iedzīvotāji veidoja meklēšanas komandas cerībā atrast ķēvi.

Kad tas beidzot notika, zebra bija labā stāvoklī, neskatoties uz gandrīz nedēļu ilgušo piedzīvojumu mežā, paziņoja dzīvnieku kontrole.

Zemnieks, kurš viņu atrada, ieguva dzīvnieka uzticību, dodot viņai ēdienu, un vēlāk noķēra, pamazām norobežojot teritoriju.

"Tā bija diezgan liela izrāde," sacīja zemnieka kaimiņiene vārdā Kellija. "Mēs redzējām, ka zebra atrodas lielā iežogotā teritorijā, un mēs dzirdējām, ka viņi plāno šo teritoriju padarīt arvien mazāku un mazāku un galu galā iemānīt zebru piekabē. Izskatījās pavisam traki.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas