Zatlera izteikumi nokaitina tautu

tautaruna.lv 6.maijs, 2:00
 
Ekrānšāviņš
Raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" nesen viesojās bijušais Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers. Viens no sarunas jautājumiem ir par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā.

"Informācija viņiem [krievvalodīgajiem] nonāk par maz, un iedrošināšana caur medijiem nenotiek. Lai cik labi viņš runātu latviešu valodā, emocionālā uztvere krievu valodā viņam ir pilnīgi savādāka. Mums, latviešiem, ir jāsaprot, ka izteiksmes līdzekļi krievu valodā ir daudz savādāki nekā latviešu valodā. Mēs nevaram 1 pret 1 pārtulkot. Tādu tekstu cilvēks neuztvers. Šie cilvēciskie faktori ir jāņem vērā, un politiķiem nevajag izlikties par lielākiem tēvzemes aizstāvjiem, nekā viņi patiesībā ir, jo sabiedrība mums ir ļoti sarežģīta," teica V. Zatlers.

V. Zatlera paustais vietnē "X" tiek ļoti kritizēts.

Velga: Tas, ka krievi n-tajos gadsimtos ir nodzēruši uztveri, ir taisnība.

Nata: Kā parasti, Mums latviešiem ir jāsaprot! OMG! Atceros labi tos Zatlera tankus un kreklu Putinam, tas visu pasaka.

Valdis: Kāpēc V.Zatleram tādas aizbildnieciskas rūpes tieši par padomju Latvijas kārtības turpināšanu ar īpašu statusu krievu valodai,īpašiem RU izteiksmes līdzekļiem?Tulkojumi un subtitrējumi ir normāla parādība.Ja kāds nesaprot valsts valodu,tad var lietot titrus vai tulkotus tekstus.

Brigita: Ieteiktu viņam aizbraukt uz Ukrainu šitā parunāt.

Jānis: ''jumts aizbraucis''....

Alvīne: Nuja.. Latviski to vatņicisko domāšanu tik labi nevar atspoguļot.. Kas tik viņiem nav! Žoklis ne tāds, uztvere ne tāda kā citiem.. utt..

Anita: Nu kas šitiem smadzeņu vietā, kā priekšā viņi izpelnās? Vai tiešām putlers visus nopircis? Kāpēc es nedomāju tāpat kā viņi? Un kauna nemaz nav kameru priekšā ar stulbumu mētāties.

Andris: Atgādiniet, kurš bija tas kas gribēja ar Saskaņu iet valdībā?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas