Eksperts izceļ vienu no lielākajām kļūdām, kuru pēdējā laikā pieļāvis Putins

tautaruna.lv 5.aprīlis, 1:30
 
depositphotos.com
Mets Šmits, starptautisko lietu, nacionālās drošības un politikas zinātnes profesors Ņūheivenas universitātē (ASV), apgalvo, ka Vladimirs Putins pavisam nesen pieļāvis milzīgu kļūdu, vēstīts britu medijā "Daily Star".

Kā zināms, piektdien, 22. martā, apšaudē un ugunsgrēkā, kas izcēlās netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", gājuši bojā vismaz 139 cilvēki. Atbildību par notikušo teroraktu uzņēmās ISIS. Vairāk par notikumu lasiet šeit.

Šmits atgādina, ka sākotnēji Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka par uzbrukumu koncertzālē atbildīga ir Ukraina. Tomēr ātri vien tiešsaistē izplatījās dažādi video no notikuma vietas, kas pierādīja un apstiprināja to, ka pie vainas ir ISIS teroristi, nevis Ukrainas aizstāvji.

"Krievijas prezidents Vladimirs Putins [..] ir pieļāvis vienu milzīgu kļūdu - nav "bloķējis internetu"," sacīja eksperts.

Pēc eksperta domām, Putins aizmirsa, ka pastāv internets, jo Krievijas sabiedrība ātri vien saprata, ka notikušo pastrādāja teroristu grupējums, neskatoties uz to, ka viņu līderis apgalvoja pretējo.

Putins centās sākotnēji pārliecināt vietējos iedzīvotājus, ka teroraktā "Krokus Siti Holl" ir vainīga Ukraina. Eksperts norāda, ka viņam būtu izdevies ietekmēt vietējos iedzīvotājus un pārliecināt ticēt šai viltus informācijai, ja vien viņš būtu bloķējis valstī internetu, jo drīz vien pēc notikušā arī ISIS nāca klajā ar paziņojumu, ka tieši viņi uzbruka koncertzālei.

ISIS Afganistānas atzars ISIS-K uzņēmās atbildību mirkli pēc ēkas aizdedzināšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

5.aprīlis

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas