Soctīklos popularitāti iemanto jauna skaistumkopšanas metode; ārsts norāda, ka neko tādu nevajadzētu darīt

tautaruna.lv 5.aprīlis, 18:30
 
pexels.com
Sociālajā medijā "TikTok" populāra kļuvusi kāda it kā efektīva skaistumkopšanas "procedūra", kas palīdz izskatīties labāk. Ārsts atklāj, ka tas ir mīts un neko tādu nevajadzētu darīt, vēstīts "Daily Star".

Sociālajā medijā popularitāti iemantojusi skaistumkopšanas "procedūra", kurā tiek aicināts izmantot kartupeļus. "TikTok" video, kur tiek rādīta šī "procedūra", skatīts vairāk nekā 1,9 miljardus reižu.

"TikTok" vietnē cilvēki aicina citus izmantot svaigus, termiski neapstrādātus kartupeļus, lai ne tikai aizkavētu novecošanos, bet arī mazinātu tumšos lokus ap acīm.

Metode paredz, ka, sagriežot kartupeli šķēlītēs, nepieciešams to paberzēt zem acīm.

Ārsts Stīvens Hambls skaidro: "Teorētiski tam ir jēga. Neapstrādātā kartupelī ir daudz C vitamīna, tajā ir azelaīnskābe un arī niacinamīds, un tas var samazināt pigmentāciju."

Bet vai tas patiešām var samazināt tumšos lokus ap acīm? Ādas kopšanas eksperts min: "Kartupeļi satur niacīnu, nevis niacinamīdu. Tie ir līdzīgi, bet atšķirīgi B3 vitamīna veidi. Niacinamīds neapšaubāmi ir labāks ādai, bet niacīns joprojām var palīdzēt optimizēt ādas barjeras funkciju. C vitamīns ir lielisks antioksidants, kas izvada brīvos radikāļus, tāpēc C vitamīns novērš priekšlaicīgu novecošanos."

Tomēr eksperts min, ka šī nav droša metode. Ja kartupelis ir netīrs, tad var iedzīvoties dažādās ādas problēmās, tajā skaitā var izveidoties pūtītes, ādas kairinājums un iekaisums.

Tāpat eksperts min, ka kartupeļos ir parāk maza azelaīnskābes koncentrācija, lai ar tiem varētu efektīvi mazināt tumšos lokus ap acīm.

Kopumā ekspert izceļ, lai arī pastāv pavisam neliela iespējamība, ka ar šīs metodes palīdzību var atbrīvoties no tumšajiem lokiem, tā visdrīzāk nestrādās un var pat kaitēt jutīgajai ādai ap acīm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

5.aprīlis

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas