Jānis Sārts paredz drūmu nākotni

tautaruna.lv 24.oktobris 2023, 9:20
 
F64
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts mikroblogošanas vietnē "X" paudis viedokli, ka, lemjot par līdzekļu sadali nākotnē, jāņem vērā drūmākais scenārijs.
Kā raksta Sārts, pasaule strauji kļūst nedrošāka un nestabilāka un tas ir jāpieņem.

"Kā jau bija paredzams, pasaule strauji kļūst nedrošāka un nestabilāka. Tas ir jāatzīst un jāpieņem. Manuprāt, šobrīd, domājot un lemjot par līdzekļu sadali, infrastruktūras attīstību un spēju attīstību, jāpieņem, ka realizēsies pats drūmākais scenārijs."

Viņš arī piebilst, ka, realizējot gan iekšējo, gan ārējo politiku, jādara viss, lai no šāda scenārija izvairītos.

Tikmēr komentāros "X" lietotāji neskopojās ar kritiskiem komentāriem.

"Diemžēl vairāk ir pareizu runu, mazāk reālu darbu."

"Latgale (5 km no robežas ar KF) sagaida ES programmu patvertņu izbūvei, kur uzturēties pirmo mēnesi, KF iebrukuma gadījumā. Nu līdz NATO nobumbo Maskavu. Teātrus, cirkus, ko vēlas būvēt Kultūras ministrija, lūdzu vēlāk. Bet ja tā nav, tad pārejais ir tukša vāvuļošana."

"Reālu objektu apsekošanas rezultāti, uzlabojumu rasējumi, būvatļaujas, apziņošanas sistēmu izmēģināsana, ja nestrādā tālruņu torņi.... Ko reāli dara pašvaldības? Un iekšlietu ministrija?"

"Visu cieņu, bet ko reāli darīt? Tie skaistie saukļu plakāti nekā nepalīdzēs."

"Beidzot! Par ko vārāmies no kara sākuma, jo tieši to saka jebkura daudz maz nopietna sistēmanalīze! Valsts drošības pragmatisks koncepts, atšķirībā no lētu politikāņu īstermiņa vēlmju vāvuļošanas, savā vienādojumā neiekļauj tādus jēdzienus kā "veiksme" un "cerība"."

"Kā parasti, tukša muldēšana..."

"Paldies par skaistu tekstu, bet es neticu ka lv valdība politiķi uz jebko ir spējīgi. Elementārā pārtikas iepirkumā AM ir izgāšanās. Par kādu sliktāko vai labāko scenāriju, par kādu līdzekļu pārdali var runāt. Tauta ir pievilta, neticu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas