"Tā ir labākā ziņa"; izraēlietis uzzina, ka viņa 8 gadus veco meitu nogalināja "Hamas"

tautaruna.lv 24.oktobris 2023, 0:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Izraēlas iedzīvotājs Tomass Hends divas dienas nezināja, kur atrodas viņa 8 gadus vecā meita Emīlija, un, uzzinot, ka viņa ir mirusi, atviegloti uzelpoja.

Beeri kibuca Izraēlā cieta daudzkārt vairāk nekā citas apdzīvotas vietas Izraēlas dienvidos. Daudzi iedzīvotāji gāja bojā Hamas iebrukuma laikā, citi pazuda bez vēsts, un desmitiem cilvēku tika nolaupīti.

Iepriekšējā vakarā 8 gadus vecā Emīlija bija devusies pie savas draudzenes, lai paliktu tur pa nakti, un tēvs Tomass Hends, kura sieva pirms vairākiem gadiem nomira no vēža, neuztraucās pat tad, kad sāka skanēt sirēnas. Aviācijas uzlidojumi tur nebija nekas neparasts, katrā mājā bija īpašas telpas, kur slēpties, un viņš bija pārliecināts, ka meitenes būs drošībā.

"Tad es dzirdēju šāvienus. Un bija par vēlu. Ja es būtu zinājis... Varbūt es būtu aizskrējis un paņēmis viņu, viņas draudzeni, draudzenes māti un atvedis viņas pie sevis. Bet, kad sapratu, kas notiek, tas bija daudz par vēlu,” sacīja Tomass.

Viņš nevarēja atstāt māju, jo tajā laikā kibucu sagūstīja teroristi ar ieročiem. Viņš gandrīz divas dienas gaidīja ziņas par Emīliju, jo meitenes liktenis nebija zināms. Un vīrietis visvairāk baidījās, ka viņa meitu sagūstīja Hamas. Kad pie viņa ieradās ārstu, psihiatru un sociālo darbinieku komanda, viņš saprata, ka meitene ir mirusi.

"Viņi teica: "Mēs atradām Emīliju." "Viņa ir mirusi," un es tikai teicu: "Jā!" Es atbildēju jā un pasmaidīju, jo tas bija labākais risinājums, ko es varētu iedomāties," atzīst tēvs.

Un no visiem variantiem meitenītes nāve viņas tēvam izrādījās vismazāk sāpīga. "Viņa bija mirusi. Es zināju, ka viņa nav viena, viņa nebija Gazā, viņa nebija tumšā telpā, kurā bija daudz cilvēku, kas viens otru grūstīja. Ja jūs kaut ko zināt, ko viņi dara ar cilvēkiem Gazā, tad zināt, ka tas ir daudz ļaunāk par nāvi.. Tas, kā tur izturas pret cilvēkiem, viņiem nav ne ēdiena, ne ūdens, viņi atrodas tumšās telpās un katru dienu baidās, un tas var turpināties mēnešus vai pat daudzus gadus. Tā nāve bija svētība... Absolūta svētība." ar asarām acīs sacīja vīrietis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas