Atklāts Maika Taisona skarbais dienas režīms, kas palīdzēja viņam nokļūt slavas zenītā

tautaruna.lv 17.marts, 18:00
 
depositphotos.com
Maiks Taisons ir īsta amerikāņu boksa leģenda. Viņš bija neapstrīdams pasaules čempions smagajā svarā no 1987. līdz 1990. gadam. Viņam pieder arī vairāki rekordi. Lai sasniegtu šādus panākumus, sportistam bija jāievēro stingrs režīms. Medijs "Daily Star" atklāj, kāds bija bijušā sportista treniņu un diētas režīms viņa slavas virsotnē.

Maiks Taisons ir viens no cienījamākajiem un ievērojamākajiem bokseriem pasaulē.

Lai kļūtu par tik spēcīgu un profesionālu bokseri, sportistam bija jāievēro stingra rutīna.

Taisona diēta un treniņu režīms, kamēr viņš bija pasaules čempions no 1987. līdz 1990. gadam, patiesi atspoguļoja to, kāpēc viņš sasniedza tik lielus panākumus. Saskaņā ar "Fitness Volt" datiem, Taisons katru dienu uzņēma no 3000 līdz 4000 kalorijām. Šādu kaloriju daudzumu viņš uzņēma trīs ēdienreizēs.

No rītiem viņš parasti ēda auzu pārslu putru ar pienu un vitamīnu piedevām. Pusdienās parasti viņš notiesāja vistas krūtiņu un rīsus. Savukārt vakariņās ierasti ēda steiku ar makaroniem un dzēra apelsīnu sulu. Vienīgais, ko viņš atļāvās notiesāt starp ēdienreizēm, bija proteīnu kokteiļi.

Reizi nedēļā Taisons sev atļāva panašķēties un apēst kaut ko neveselīgu. Reizēm viņš atļāvās sevi palutināt ar saldējumu vai brokastu pārslām.

Pirms svarīgām cīņām Taisons sporta zālē pavadīja aptuveni 10 stundas dienā un katru nedēļu deva sev tikai vienu dienu atpūtai no sporta zāles. 10 stundas sporta zālē tika sadalītas sešos piegājienos. Viņam bija agrs rīta treniņš, treniņš pusdienlaikā, pēcpusdienā, pirms vakariņām, pēc vakariņām un vēlu vakarā.

Katru rītu ap plkst. 4.00 sportists devās skriet, pēc tam viņam bija vairāki spēka treniņi un 10 sparingi, kam sekoja braukšana ar velotrenažieri u.c. Tāpat sportists cīņām gatavojās ne tikai fiziski, bet arī mentāli, skatoties savu pretinieku cīņu video.

Šobrīd 57 gadus vecais sportists gatavojas atgriezties ringā un plāno jūlijā cīnīties ar "YouTube" zvaigzni Džeiku Polu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas