Nākamgad tiks atklāta pasaulē pirmā viesnīca kosmosā; zināms, cik izmaksās nakšņošana šādā vietā

tautaruna.lv 17.marts, 20:20
 
pexels.com
Nākamajā gadā tiks atvērta pasaulē pirmā kosmosa viesnīca, vēsta "The Sun".

Jau tagad ikvienam interesantam ir iespēja norezervēt numuriņu eksotiskajā viesnīcā.

ASV bāzētā kosmosa kompānija "Above Space" plāno kosmosā palaist divas kosmosa stacijas (Voyager Station un Pioneer Station), kuras tiks pielāgotas kā viesnīcas.

Pirmā tūristiem varētu tikt atvērta "Pioneer Station" viesnīca. Uzņēmums min, ka tā būs pirmā kosmosa stacija, kurā vienlaicīgi plauks tirdzniecība, pētniecība un atpūta. Tiek prognozēts, ka viesnīca varētu tikt atvērta jau nākamgad.

Konkrētajā luksusa viesnīcā kopumā vienlaicīgi varēs izmitināt 28 cilvēkus. Tā būs mazākā kosmosa stacija - viesnīca, kuru plānots atvērt. Jau 2027. gadā ikviens varēs norezervēt unikālo numuriņu jaunā kosmosa stacijā, kurā vienlaicīgi varēs mitināties ap 400 cilvēku.

Paredzams, ka abas viesnīcas vizuāli līdzināsies rotējošam ritenim, kas riņķo ap Zemi. Tomēr tai pat laikā viensīcas iekšpusē ne ar ko neatšķirsies no parastas luksusa viesnīcas. Pateicoties mākslīgajai gravitācijai, stacija ir aprīkota ar visām "ērtībām", kas ir uz Zemes, piemēram, dušu, iespēju ēst un dzert sēžot. Taču viesnīcas viesiem būs iespēja baudīt arī īpašo bez gravitācijas iespēju, atsevišķā telpā viņi varēs "peldēt" gaisā kā astronauti.

"Above Space" savā tīmekļa vietnē paziņojis, ka tūristi jau tagad var rezervēt numuriņus "Pioneer Station" kosmosa stacijā. Četru līdz 18 stundu brauciens uz staciju izmaksās vismaz 55 miljonus dolāru.

Reklāmā rakstīts: "Rezervējiet savu vietu pasaulē pirmajā luksusa kosmosa viesnīcā un izbaudiet brīnišķīgus skatus uz kosmosu no sava viesnīcas numura, kas ir aprīkots ar gravitācijas spēku. "Pioneer Station" iekšpusē jūs izjutīsiet ērtības, kas nav pieejamas citās kosmosa platformās."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas