Akcionāri pieprasa "Nestle” ražot veselīgākus produktus

Portāls nra.lv 17.marts, 19:30
 
Unsplash
Akcionāru koalīcija ir iesniegusi rezolūciju, izaicinot pārtikas gigantu uzlabot tā ietekmi uz patērētāju veselību. Par rezolūciju ir pasludināts balsojums, kas norisināsies ikgadējā uzņēmuma pilnsapulcē 18. aprīlī.

Rezolūcija izriet no tā, ka vairāk nekā 50% no "Nestle” pārdošanas apjoma 2023. gadā bija produkti ar "zemu veselības slieksni”, šādu vērtējumu saņemot vairāku valstu pārtikas produktu vērtēšanas sistēmās.

Atbildīgo investīciju organizācijas "ShareAction” vadītā koalīcija paziņoja, ka ir nobažījusies par normatīvajiem, reputācijas un juridiskajiem riskiem, kā arī par ietekmi uz sabiedrības veselību.

Tikko iesniegtajā rezolūcijā paredzēts, ka uzņēmuma valde turpmāk katru finanšu gadu sagatavo ziņojumu par uzņēmuma darbību tādās jomās kā ilgtspējīga attīstība un sociālie jautājumi.

Tā arī aicina "Nestle” ieviest starptautiski pieņemtus standartus, kas definē veselīgu pārtiku, nevis turpināt novirzīties no pašu vadlīnijām.

Ketrina Hovarta, "ShareAction” izpilddirektore, sacīja: “Nestle” ir lielākais pārtikas uzņēmums pasaulē, un tam ir milzīga ietekme uz miljardu cilvēku uzturu un dzīvi, izmantojot produktus, ko tā ražo, reklamē un pārdod.”

"Lai gan uzņēmums savā misijas paziņojumā apgalvo, ka tā produktiem ir "spēja uzlabot dzīvi", patiesībā trīs ceturtdaļas no "Nestle” pārdošanas apjoma visā pasaulē ir neveselīgi produkti, kas satur augstu sāls, cukura un tauku līmeni,” piebilst Hovarta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas