Puzikovs nāk klajā ar paziņojumu par krimināllietu, kurā ierauts

tautaruna.lv 10.janvāris, 11:30
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Pašmāju "dziedošais policists" Nikolajs Puzikovs atklāj, ka gada garumā, kopš viņa vārds ierauts krimināllietā, kurā par viltotu Covid-19 sertifikātu tirgošanu jau notiesāts reperis Deniss Stepanovs, viņš ir beidzot gatavs publiski runāt par notiekošo, jo visu laiku esot klusējis, lai neietekmētu izmeklēšanas gaitu, vēstīts Santas Sergejevas materiālā "Tiesa piespriež 6200 eiro sodu" izdevumā "Kas Jauns".

Rīgas pilsētas tiesa pērnā gada nogalē pabeidza skatīt krimināllietu, kurā apsūdzība tika izvirzīta arī Valsts policijas ilggadējam darbiniekam Nikolajam Puzikovam. Tiesas spriedums vēsta, ka policistam tika piespriests sods ar desmit minimālajām mēnešalgām - 6200 eiro apmērā.

"Uzskatu, ka tiesas spriedums un sods ir pārāk bargs, nesamērīgs.

Uzskatu, ka neesmu neko tādu pārkāpis, lai mani būtu jāsoda krimināli. Tā ir mana atbilde par darbībām, ko esmu izdarījis.

Jāteic, ka esmu arī saņēmis disciplinārsodu no Valsts policijas Iekšējās kontroles biroja, ko jau esmu izcietis 2022. gadā.

Paralēli saņemtajam disciplinārsodam pret mani tika uzsākts tiesas process, kas nu ir plaši visur izskanējis. Es vēlreiz atkārtošos - nevienā brīdī neuzskatu, ka manas darbības var pielīdzināt kriminālsodam. Ja arī tiesa uzskata, ka esmu izdarījusi kādu pārkāpumu, tas ir tik nebūtisks, tas nav nekas negatīvs. Tieši otrādi, esmu sekmējis to, ka šī persona - Deniss Stepanovs - pieteicās policijā. Uzskatu, ka man ir izdevies ieekonomēt valsts līdzekļus, kā arī esmu informējis cilvēku, lai viņš pats iet un piesakās policijā, un saņem savu sodu. Man liekas, tas ir tikai pozitīvi.”

Viņš uzsver, ka spriedumu noteikti pārsūdzēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas