Žurnāliste Latvijas krievus nosauc par "dzīvniekiem"

tautaruna.lv 10.janvāris, 10:30
 
Gints Ivuškāns/ F64
Krievu žurnāliste Božena Rinska, kas jau kādu laiku dzīvo Latvijā, intervijā ar Novaja Gazeta Europi korespondentu Iļju Azaru neglaimojoši izteicās par Latvijā dzīvojošiem krievvalodīgajiem.

Nesenajā intervijā Rinska nenoturējās un vērsa negatīvisma vilni pret Latvijas nepilsoņiem un krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

"Šeit tā "krievu pasaule" ir šausmīga. Viņi tiešām gaida, ka krievi brauks uz šejieni ar tankiem, viņi grib, lai Latvija būtu krieviska. Taču viņi nevēlas braukt uz Krieviju, viņi grib dzīvot ar tīriem, koptiem, cienījamiem latviešiem, bet tā, lai "mēs te saimniekojam, lai viss notiek, kā mēs gribam."

Tas ir briesmīgi. Te ir bezdibens," sacīja Rinska un precizēja, ka nepilsoņi ir pie visa vainīgi. Žurnāliste, kura pameta Krieviju, tos vienkārši sauca par "dzīvniekiem".

Atbildot uz Iļjas Azara piezīmi, ka tie arī ir cilvēki, Rinska neskpojās ar jauniem apvainojumiem: "Nē, tie ir dzīvnieki. Viņi nesaprot, kas ir labs un kas ir slikts. Ārpus morāles kategorijām. Nav iespējams sarunāt ar viņiem neko... Blēži, zagļi, negodīgi cilvēki, galīgi lūzeri! Cik esmu sadarbojusies ar latviešiem - cilvēki; nepilsoņi - cik kurjerus un piegādātājus esmu nomainījusi - dzīvnieki!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas