Dzīvoklī Purvciemā atrod ko aizdomīgu; evakuē visus iedzīvotājus

tautaruna.lv 10.janvāris, 13:15
 
Kaspars Krafts/F64
Pirms dažām dienām galvaspilsētas ugunsdzēsēji saņēma informāciju par bīstamu ķīmikāliju noplūdi dzīvoklī Purvciemā. Kādas pensionāres mājoklī uzieti neskaitāmi trauki, kuros glabājas vielas ar neskaidru izcelsmi. Ugunsdzēsējiem nācās evakuēt visus kāpņutelpas iedzīvotājus, vēsta "Degpunktā".

Decembra vidū vienā no Varavīksnes gatves daudzdzīvokļu mājām mira aptuveni 60 gadus vecs vīrietis, kurš dzīvoja kopā ar savu māti. Policija pagaidām nevēlas komentēt nāves apstākļus un to, vai noticis noziegums. Nepilnas divas nedēļas vēlāk tajā pašā dzīvoklī tika atrasts kaut kas aizdomīgs.

Mirušā vīrieša māte traukos glabāja nezināmas ķīmiskas vielas, un kaimiņi izsauca operatīvos dienestus. Adresē ieradās ugunsdzēsēji, tērpušies īpašos aizsargtērpos. Vīri negrasījās riskēt ar saindēšanos, jo neskaitāmo burku saturs joprojām bija noslēpums.

Kāpņutelpas iedzīvotāji, ieraugot hermētiskos tērpus, it nemaz nejutās komfortabli, īpaši tāpēc, ka nezināja īpašās piesardzības iemeslu. Papildus tam ugunsdzēsēji izsludināja evakuāciju - ēkā atrasties vairs nebija droši.

Kopā tikai evakuēti 15 cilvēki.

Pēc rūpīgas pārbaudes ugunsdzēsēji vienojās, ka vielas atrodas slēgtos traukos un ķīmisku vielu noplūde tvaika, šķidruma vai cietā formā nenotika.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas