Regnārs Vaivars Nacionālajā teātrī saceļ lielu skandālu

tautaruna.lv 15.novembris 2023, 3:00
 
F64
Nesen uz Latvijas Nacionālā teātra lielās skatuves notika pirmizrāde Regnāra Vaivara sarakstītajai un iestudētajai traģikomēdijai “Suņa ciema Nelaimes lācis”. Izrāde izpelnījusies asu publikas reakciju un sašutumu, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Režisoram pārmet bērnu izmantošanu izvirtīgās ainās teātrī" izdevumā "Kas Jauns".
Izrādes skatītāji pārmeta "pretīgu sekusālās vardarbības attainošanu".

Tāpat skatītāju sašutums bija par bērnu (izrādē debitēja aktiera Normunda Laizāna 11 gadus vecais dēls Lūkass Daniels Laizāns), kas prasīja "paradīt pupus" un bučas pieaugušām aktrisēm.

Savu sašutumu par izrādi pauž eksprezidenta Valda Zatlera sieva Lilita Zatlere, kas domā, kas ar seksuālām domām, darbībām un darīšanām izrādē ir krietni pārsātināts, arī bērnu šādā izrādē, pēc viņas domām, iesaistīt nevajadzēja.

Finansiste Ilze Auzere uzsver, ka kaut ko tik šausmīgu nebija savā mūžā redzējusi un uzsver, ka izrāde ir nekavējoties jāizņem no repertuāra.

Pats Vaivars saka, ka ļauj bērniem uz skatuves izpausties un ālēties un domā, ka izrāžu vadītāja ir saskaņojusi ar bērnu vecākiem rupjos tekstus un seksualizēto uzvedību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas