Populārai Krievijas dziedātājai Ukrainā draud mūža ieslodzījums

tautaruna.lv 11.novembris 2023, 2:00
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Ukrainas Drošības dienests savācis pierādījumus par Krievijas dziedātāju Jūliju Čičerinu, kura atbalsta Krievijas bruņoto agresiju. Pēc izmeklēšanas datiem, 2023. gada priekšvakarā viņa savā YouTube kanālā publicēja video, kurā aicināja Aizsardzības spēku militārpersonas padoties Krievijas gūstā, vēsta UNIAN.
Turklāt, kā atzīmē Ukrainas specdienests, Čičerina savā runā ukraiņu aizstāvjiem draudēja ar ieslodzījumu Krievijas koncentrācijas nometnēs Sibīrijā.

Pēc tam šo video “uzķēra” Kremļa informācijas resursu propagandisti, un tas tika izplatīts arī soctīklos.

"Tāpat pēc agresora terorakta Jeļenovkā apsūdzētā ieradās īslaicīgi okupētajā ciematā un tur sniedza koncertu, kura laikā aicināja vietējos iedzīvotājus pievienoties iebrucēju rindām. Šādu kampaņu viņa pavadīja ar "saukļiem", kuros viņa attaisnoja Ukrainas daļas pagaidu okupāciju. Drošības dienesta ierosinātā lingvistiskā ekspertīze apstiprināja faktus par personas graujošajām darbībām par labu Krievijas Federācijai," teikts dienesta preses centra paziņojumā.

Pamatojoties uz savāktajiem pierādījumiem, Drošības dienesta izmeklētāji informēja Čičerinu par iespējamajiem pārkāpumiem pēc vairākiem Ukrainas Kriminālkodeksa pantiem.

Viņai draud mūža ieslodzījums, piebilst medijs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

11.novembris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas