Rūta Dimanta atklāj iemeslu, kāpēc daļēji zaudējusi dzirdi

tautaruna.lv 12.augusts 2023, 1:30
 
Rūta Dimanta / Ģirts Ozoliņš/F64
Labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta sarunā ar Elīnu Fīrmani un Roberto Meloni atklāj, kā iemācījusies sadzīvot ar bērnībā gūto traumu - daļēji zaudētu dzirdi. Viņa labu laiku jutusies atšķirīga un arī vienaudži viņu ik pa laikam neesot sapratuši, taču šīs atšķirības dēļ, viņa daudz labāk saprot bērnus ar kuriem viņa sastopas rehabilitācijā.

Sarunu raidījumā “Pasaki to skaļi!” viesojās Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, kura atklāti dalījās savās sajūtās par bērnībā zaudēto dzirdi un kā tas ir licis viņai justies.

Tas manu bērnību pamatīgi sabojāja, jo tad, kad tu nedzirdi ar vienu ausi un blakus vienaudžu tev kaut ko runā, tad viņiem liekas, ka tu esi aroganta vai iedomīga. Teikšu atklāti, līdz kādiem trīsdesmit gadiem, es pat izvairījos ar cilvēkiem runāt par to, kas notiek.

Gadiem ejot viņa jau ir iemācījusies ar saviem veselības traucējumiem sadzīvot un sapratusi, ka tas nav nekas briesmīgs dzirdēt ar vienu ausi. Kā izrādās viņa zaudējusi dzirdi kādas slimības komplikāciju dēļ.

Kā Rūta sadzīvo ar saviem traucējumiem un kā to uztver citi, skaties video!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:38

Jaunākās diskusijas