"Kauna traips" - cilvēki kritizē skatu, kāds paveras, iebraucot Latvijā

tautaruna.lv 12.augusts 2023, 2:30
 
Ekrānšāviņš
Ainažu robežkontroles punkts pārvērties par nolaistu ēku kompleksu. Diezgan skumja aina, ko var ieraudzīt, šķērsojot Latvijas-Igaunijas robežu.

"Šādi mēs pasniedzam sevi kā valsti ik vienam, kurš šķērso robežu. Ja kāds pateiks - tas ir normāli, tam vispār nav nekādu jūtu! Atpalicības simbols," lasāms "Twitter" ierakstā.

Kā video stāsta politiķis Armands Krauze, Ainažu robežpunkta ēkas un daļa apkārtējās teritorijas pirms vairākiem gadiem nonāca privātīpašnieka rokās, tiesa, pašlaik nekas neliecina par to, ka Latvijas-Igaunijas robežšķērsošanas vieta varētu tikt sakopta. Viņš uzskata, ka valsts ir pieļāvusi kļūdu, pārdodot šo īpašumu un būtu pēdējais laiks to atgūt savā valdījumā, lai to sakoptu un Latvjas vizītkarte nebūtu tik nolaista.

Komentāros gan cilvēki norāda, kāpēc par šo jautājumu kāds aizdomājis tik tagad.

Niklāvs: an atkal patīk, ka tur tāds grausts stāv. Parāda vēsturi, ka kādreiz trakā pārbaude bija starp Latviju un Igauniju. Bet tagad esam visi baltieši draugi un uzticamies viens otram. Tāds mini piemineklis tam, cik tagad labi

Pilmans: Nu jā un 2011.gadā ZZS nemaz nebija koalīcijā un noteikti nobalsoja par zemes pārdošanu. Kam pieder tā zeme? Nav kādam bijušam draugam?

Uldis: Tak neviens to neredz. Pusminutes laikā nobrauc šim garām ar līkumu un ir pāri robežai.

Sprat: Manuprāt, tas ir ļoti jauki. Uzreiz skaidrs, kas sagaida valstī. Precīzi ataino situāciju. Rekomendēju iekļaut aizsargāto kultūras pieminekļu sarakstā.

Imants: Man tikai viens jautājums. Pirms tiem 8 gadiem to lēmumu par pārdošanu nepieņēma valdība, kurā bija iekšā arī ZZS? Viņš tagad visiem par savām kļūdām atgādina?

Aigars: Žēl, ka valdībā iekļūt gribošais progresīvais zemnieks to nepamanīja agrāk.

Salvis: Normāli tas nav, bet.. kurš gudrītis šeptēja visu to notirgošanu 2011. gadā? Līdz 2011. gada Saimas vēlēšanām, JV kopā ar ZZS (un to veidojumi pirms tam) jau arī bija pie šprices.

Kārlis: Uz Slovakijas un Slovēnijas robežas ir tāds pats skats, bet tas protams neataisno šo miskasti…

Selenia: Ir pilnīgi vienalga, kurš sakopj šo kaunu, bet tas ir jādara, un valstij jārod risinājums. Vēl jālūkojas, kas notiek pie iebraukšanas no Zarasiem. Latvijas pusē grausti un reklāmas austrumzemes valodā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas