Šausmas bērnu laukumā Siguldā - puika saskatās datorspēles un atdarina redzēto realitātē

tautaruna.lv 12.augusts 2023, 5:00
 
Pixabay
Siguldas iedzīvotāja Inga ir noraizējusies par dēla drošību piemājas bērnu laukumā – kāds kaimiņu puika, apzināti tēmējot un šaujot ar bumbiņpistoli uz citiem bērniem. Ingas dēlam trāpīts kājā, taču citi bērni plastmasas lodīšu triecienus izjutuši arī uz sejas, vēsta "Bez Tabu".

Inga devusies uz bērnu laukumu, vēloties aprunāties ar kaimiņu puiku. Viņas klātbūtnē bumbiņpistoles īpašnieks atkal iešāvis dēlam tieši kājā. Inga centusies desmit gadus vecajam puikam izņemt no rokām bumbiņpistoli, bet viņš kļuvis agresīvs - kliedzis un pistoli neesot vēlējies atdot.

Inga: "Es viņam prasīju, kāpēc tu tēmē un šauj uz cilvēkiem, viņš atbildēja, ka spēlē datorā spēles un tajās šaujot uz cilvēkiem. Mūsdienās viss ir aizgājis pārāk tālu, bērni vairs nespēj atšķirt spēli no realitātes."
Siguldas rotaļu laukumā satiekam divus bērnus, kuri arī bijuši kaimiņu puikas mērķis un izjutuši sāpīgos plastmasas bumbiņu triecienus.
Kā izrādās, Siguldas bērnu preču veikalos bumbiņpistoles ir deficīta prece - uz vietas palikusi tikai viena pistole, kas maksā nepilnus septiņus eiro! Uz preces iepakojuma norādīts, ka tā piemērota cilvēkiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, taču izplatītājs norādījis, ka rotaļlieta piemērota bērniem no 3 gadu vecuma. Arī Siguldas pašvaldības policijas darbiniekiem puika apstiprinājis, ka to iegādājies bērnu preču veikalā, ņemot vērā, ka tā kvalificējas kā rotaļlieta, bērns drīkst to iegādāties un izmantot. Policijas darbinieki situāciju izrunājuši ar bērnu un viņa vecākiem, mamma solījusies situācijai pievērst lielāku uzmanību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas