Māksliniece un bijusī parabobslejiste Kļaviņa piedzīvo pazemojošu situāciju NVA

tautaruna.lv 12.augusts 2023, 4:30
 
Ekrānšāviņš
Esmu nogurusi no pazemojumiem. Kārtējo reizi mana sirds ir pilna. "Šodien, dodoties uz tikšanos Nodarbinātības valsts aģentūra Talsu filiālē, konstatēju, ka šī, sabiedrībai, manuprāt, tik svarīgā iestāde, ir man nepieejama, savu stāstu iesāk māksliniece un bijusī parabobslejiste Annija Kļaviņa.
Annija stāsta, ka, ieejot filiālē, sākusi meklēt filtu, jo vajadzēja nokļūt 2.stāvā. Redzamas tikai trepes. NVA atbildējis - lifta nav, darbinieki nonākšot līdz Annijai.
"Mana “tikšanās” norisinājās tur pat gaitenī, pie trepēm. Apkārt staigā cilvēki, sasveicinās. Paralēli risinām jautājumus, kuru dēļ biju ieradusies. Esmu apjukusi, jūtos pazemota, nerunājot par privātuma aspektiem un kņadu mums apkārt.
Es neesmu cilvēks, kas dzīvo ar tendenci sūdzēties, kaut gan ikdienas gaitās nepieejamība ir ik uz katra stūra. Es vienmēr cenšos atrast labo, bet.. Šādu jautājumu priekšā man nolaižas rokas.
Talsos man nepieejamu vietu ir daudz.. Mazie veikali, kafejnīcas - lielākoties daudzos no tiem neesmu bijusi pēdējo 10 gadu laikā, kopš vienīgais pārvietošanās līdzeklis ir mani ratiņi. Tā ir mana izvēle - neatbalstīt vietas, kas nedomā par manām vajadzībām. Bet valsts iestāde, turklāt NVA, kas dod lielu iespaidu cilvēku labklājības līmeņa celšanā, man, kā mazāk aizsargātajai sabiedrības daļai, nav pieejama. Un tā vairs nav mana izvēle - doties, vai izvēlēties kādu citu vietu. Tā ir nepieciešamība!
[...]
Ja ir kas tāds, ko varu Tev lūgt - iesaisties šīs problēmas risināšanā. Varbūt Tu vadi veikalu vai kafejnīcu, bet nekad neesi aizdomājies par pieejamības jautājumu. Varbūt Tev ir draugi, radinieki, kas darbojas šajās sfērās, un vari “iekustināt” viņu sirdīs šo jautājumu. Ceru, ka arī Talsu novada pašvaldība iesaistīsies, lai atrisinātu pieejamības jautājumu gan NVA filiālē, gan dzimtsarakstu nodaļā, gan citās vietās pilsētā," norāda A. Kļaviņa.
Viņa arī piebilst, ka tikai pēc vizītes ieskatījusies NVA mājas lapā, kur vēstīts par vides pieejamību Talsu filiālē.
Cilvēki komentāros raksta, ka NVA Talsu filiaļe nav vienīgā iestāde, kas pelnījusi publisku fuij. Ši problēma ir jārisina valstiskā līmenī. Tiesa, pati NVA neko pie ieraksta nav komentējusi, pat nav atvainojusies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas