Kolāts trāpīgi izsakās par skandalozo video ar večiņu, kuru nogādā uz latviešu valodas eksāmenu

tautaruna.lv 6.augusts 2023, 4:00
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Latvijas valsts nelabvēļi izplata iespaidīgu Latvijas valsti negatīvā gaismā rādošu videoklipu, raksta "Neatkarīgās" komentētājs Bens Latkovskis.

"Runa ir par videoklipu, kurā kāda it kā 74 gadus veca sieviete invalīdu krēslā tiek nesta uz latviešu valodas eksāmenu. Aizkadra teksts skan: ja viņa eksāmenu nenokārtos, tad tiks deportēta.

Šis videoklips acīmredzami nav nejauši uzfilmēts. Tas no sākta gala ir profesionāli iestudēts un uzņemts ar nepārprotamu mērķi - diskreditēt Latvijas valsti un tajā pie varas esošo vadību. Kaut vai tāpēc, ka tas ir melīgs, jo likums atbrīvo no valodas pārbaudes ļoti plašu cilvēku loku ar dažādiem psihiskiem un fiziskiem traucējumiem. Arī cilvēkus, kas sasnieguši 75 gadu vecumu. Tā ka 74 gadus vecā sieviete videoklipam nav izvēlēta nejauši. Tikai ar tiem invalīdu ratiņiem klipa režisori un izplatītāji pārcentušies. Visticamāk, apzināti," raksta B. Latkovskis.

Trāpīgs viedoklis par šo video ir arī bijušajam Latvijas Radio ģenerāldirektoram un Ziņu dienesta vadītājam Dzintrim Kolātam.

"Kaut kādu krievu tanti ar rateļiem velk uz latviešu valodas eksāmenu. Jau izspekulēts krustām šķērsām. Kad no Latvijas pēc kara izveda gan 1gadīgu bērnu gan sirmgalvjus, bija daudz briesmīgāk. Vai kad bombardē Odesu un citur. Viss ir līdzsvarā. Nejūtu nekādu līdzjūtību," vietnē "Twitter" raksta Dz. Kolāts.

Guntars: Vispār jau ir izgudroti ratiņkrēsli, tāpēc vienīgais iemesls stiept večiņu ar visu dīvānu, bija nepieciešamība uzfilmēt propagandas video. Kas būtu saprotams. Taču nekādi nav saprotams, kāpēc to popularizēt metusies Spriņģe, kas it kā iestājas par kritisko domāšanu.

Dāvis: Tieši tā, manu vectēvu Izsūtīja viena gada vecumā, viņš dabūja apgūt valodu 3 gadu laikā, bet tante nevarēja 30.

Maija: Tieši tā. Manu vecmāmiņas ģimeni izpostīja. Viņas tētis no darba nometnes rakstīja uz mājām vēstules, lai atsūta maizes drupačas,jo gribas ēst. Tur vins arī nomira. Pēdējā reize kad vecmāmiņa redzēja savu tēti bija 4 gadu vecumā….

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas