Pircēja ceļ trauksmi par Latvijā nopērkama šampūna sastāvdaļu

tautaruna.lv 6.augusts 2023, 3:00
 
Ilustratīvs attēls / Atis Ieviņš/F64
Līga, atnākot mājās no veikala, sākusi pētīt šampūna sastāvu. Liels bijis sievietes izbrīns, kad ieraudzījusi, ka jaunajā matu kopšanas līdzeklī ir pievienots sāls, vēsta "Bez Tabu".

"Šķiet muļķīgi, bet, aizejot uz veikalu, nav iespējams atrast šampūnu bez nātrija hlorīda, kas ir ķīmiskais nosaukums sālim. Lasīju, ka šāds šampūns varot padarīt jau tā jutīgu galvas ādu sausu un niezošu, kas galu galā var izraisīt matu izkrišanu. Manuprāt, par to nevajadzētu klusēt! Vai vispār ir iespējams atrast kādu šampūnu bez šīs vielas?" pauž Līga.

Šampūnu ražotājfirmas pārstāvis Jānis Graudiņš apstiprina, ka ir iespējams atrast šampūnu arī bez sāls sastāvā. Sāli pievienojot, lai tas kalpotu kā biezinātājs, taču to pievienojot minimāli. Tomēr Graudiņš uzsver, ka katrs uzņēmums pats varot izvēlēties, vai šo sastāvdaļu pievienot.

Triholoģe Kristīne Poiša iesaka pirms šampūna iegādāšanās tomēr uzmest aci sastāvam, sevišķi, ja ir problēmas ar galvas ādu. Tomēr viņa skaidro, ka sāls šampūnā neesot kaitīgs cilvēka veselībai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

6.augusts 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas