"Tad kas tur ir ar to Kasparu Dimiteru?"; "Facebook" nikna diskusija par operu "Parīzes Dievmātes katedrāle"

tautaruna.lv 22.jūlijs 2023, 9:28
 
F64
Kā jau iepriekš ziņots, no Dziesmu svētku repertuāra tika izņemta Zigmāra Liepiņa dziesma ar Kaspara Dimitera vārdiem "Svētī debesīs šo zemi", jo Dimiters ir izpelnījies plašu sabiedrības nosodījumu, atbalstot Putina režīmu.

Pirms Dziesmu un deju svētkiem Z.Liepiņš izteicās, ka nevēlas stāvēt uz vienas skatuves ar K.Dimiteru, ar kuru viņam ir pretēji uzskati Ukrainas kara jautājumā.

Tajā pašā laikā tikko kā Dzintaru koncerzālē ar lieliem panākumiem un ovācijām izskanēja opera "Parīzes Dievmātes katedrāle", kuras mūzikas autors ir Z.Liepiņš, bet libretu sarakstījis tas pats Kaspars Dimiters.

Dažiem cilvēkiem šis fakts rada neizpratni. Ieraksts "Facebook": "Tad kas tur ir ar to Kasparu Dimiteru?

Jūlija sākumā viņš bija tik slikts, ka nebija piemināms Dziesmu un deju svētkos. Vai jūlija beigās ir jau gana labs, lai Dzintaros izpārdotu biļetes uz "Parīzes Dievmātes katedrāli"?
P.s. Jā, arī man nepatīk tas, ko dziesminieks citkārt pasaka. Bet es arvien uzskatu, ka tā lielākā vērtība ir brīvība, ļaujot savu viedokli paust arī tiem, kas nedomā tāpat kā es.
Un es turpināšu jūsmot par Kaspara Dimitera dziesmām, tāpat par Imantu Kalniņu. Un es nededzināšu Viļa Lāča un Andreja Upīša grāmatas..."
Ierakstu komentējis arī Z.Liepiņš: "
Kristiān! Vai Tev nekā cita nav ko darīt, kā rakstīt muļķības?
Ja neesi sapratis atšķirību, tad paskaidrošu. Dziesmu svētki ir TAUTAS lielākie patriotiskie svētki. Un šādā kontekstā Dimitera vārds un vārdi dziesmai “Svētī debesīs šo zemi” (nu paklausies taču, kā šie vārdi šodien izskan)!
Savukārt PDK ir opera, kurai nav nekāda sakara ar patriotismu.
Un es esmu brīvs izvēlēties, ko un kad no mūsu kopdarbiem spēlēt."
Līdžiga diskusija noritēja arī "Twitter".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:24

Jaunākās diskusijas