Nopludināta pusplika Prigožina fotogrāfija

tautaruna.lv 22.jūlijs 2023, 4:30
 
Scanpix
No rīta prokrieviskajos telegrammas kanālos parādījās fotogrāfija, kurā redzams cilvēks, kurš izskatās pēc Jevgeņija Prigožina, pozējot apakšveļā, vēsta pravda.com.ua. Tas notika uzreiz pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Vāgnera grupa vairs nepastāv.

Fotogrāfijā algotņu vadonis sēž uz mazas nesaklātas gultas lielā telt, ģērbies vien apakšveļā.

Britu "Telegraph" norāda, ka nav skaidrs, kas izplatīja fotoattēlu. Pirmo reizi tas parādījās piektdienas rītā krievu valodas tērzētavās Telegram kanālā.

"Belarusian Gayun" ziņo, ka kanāls, kas pirmo reizi publicēja šo fotogrāfiju piektdien plkst.11:52, sākotnēji rakstīja, ka fotogrāfija parādījās vienā no tērzētavām un "oriģinālās fotogrāfijas metadatos uzņemšanas datums ir 12.jūnijs, 7:24 a.m." Tomēr ziņa vēlāk tika rediģēta un jūnijs tika nomainīts uz jūliju.

“Pieņemsim, ka šī fotogrāfija patiešām ir uzņemta 12. jūlijā pulksten 7:24, un tādā gadījumā Jevgeņijs Prigožins tiešām atradās nometnē pie Osipovičiem, pareizāk sakot, viņš tur nakšņoja.

Paskaties, 11. jūlijā rakstījām, ka Jevgeņija Prigožina lidmašīna Baltkrievijā ieradās jau trešo reizi. Mačuļiščā viņš nolaidās pulksten 19:40. Pēc tam pulksten 20.05 no lidlauka "Machulyshchi" uz Osipoviču reģionu pacēlās 2 Baltkrievijas Republikas Gaisa spēku helikopteri: Mi-24 un Mi-8.

Nākamajā dienā, 12. jūlijā, Baltkrievijas Republikas Gaisa spēku helikopteri Mi-24 un Mi-8 no Mačuļišas atkal izlidoja uz Osipovičas apgabalu, atgriežoties Mačulišā pulksten 14.27 un 14.30. Un pats galvenais, pēc 2 stundām un 20 minūtēm Prigožina lidmašīna no Mačuļišas aizlidoja uz Krievijas Federāciju, pareizāk sakot, uz Sanktpēterburgu," raksta "Belarusian Gayun".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

22.jūlijs 2023

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas