Kas Viņķeli satrieca tiesas zalē?

tautaruna.lv 3.jūlijs 2023, 1:00
 
Gints Ivuškāns/F64
Bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) krimināllietu Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 11.septembrī plkst.10,

Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta Prokuratūras funkciju īstenošanas koordinācijas nodaļas prokurors Viņķeli apsūdz pēc Krimināllikuma 319.panta pirmās daļas par valsts amatpersonas bezdarbību.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Apsūdzība Viņķelei celta par to, ka viņa nenodrošināja Covid-19 vakcinācijas stratēģijas izstrādāšanu vīrusa izplatības ierobežošanai Latvijā, kas ietver vakcīnu iegādi, glabāšanu, loģistiku, amatpersonu kompetenci un medicīniskos resursus vakcinācijas procesa nodrošināšanai.

"Tiesas sēdē, kurā tieku tiesāta, liecināja K.Kariņš. Pārsteidzoši - sacīja, ka esmu jau sodīta politiski pat 2x un nesaprot, par ko šī apsūdzîba. Būtu mazāk pieredzējusi, priecātos. Šī atklasme ir lai sargātu sevi. Jo lēmumi par vakcināciju bija MK. Bet tas, kas patiesi satrieca - ar kādu vieglumu liecībā zem tankiem met ierēdņus un eskpertus. Vēsture rādīs, ka C19 laiku mēs izairējām tieši uz viņu pleciem. Tādēļ ar godu stāvu tiesas priekšā arī par viņiem, lai pasargātu no tādiem politiķiem, kas neuzņemas atbildību rīkoties," raksta I. Viņķele.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas