Līdz asarām! Jaunjelgavā līdzcilvēki pamatīgi pārsteidz vīrieti, kas zaudējis abas kājas

tautaruna.lv 3.jūlijs 2023, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Guntis no Jaunjelgavas vēl nesen strādāja algotu darbu, bija patstāvīgs, bet abu kāju amputācija pirms pusotra gada pārvērta viņa ikdienu. Guntis gan nezaudē optimismu, spēj apdarīt daudzus mājas darbus un pat palīdzēt citiem, piemēram, saskaldot malku senioriem. Lūgt palīdzību nav viņa garā, bet, uzzinot, ka Guntim mājās nav ūdens padeves, kā dēļ ir ļoti apgrūtināta ikdiena, līdzcilvēki sagādājuši viņam lielu pārsteigumu, vēsta "Bez Tabu".

Guntis savā privātīpašumā Jaunjelgavā dzīvo viens. Ļoti skaudrs dzīves pavērsiens viņam pirms pusotra gada atņēma abas kājas. Līdz veikalam, labākajām copes vietām nogādā elektrokvadricikls, ko līdzcilvēki sagādāja dažus mēnešus pēc kāju amputācijas. Jā, Guntis nenokar galvu - būdams kaislīgs makšķernieks aizvien nododas mīļajai nodarbei, arī sēņo. Visērtāk Guntim ir pārvietoties rāpus.

Lielu daļu mūža strādājis celtniecībā, viņa darba iespējas nu ir apsīkušas. Viņš gan piepelnās, palīdzot ar malkas saskaldīšanu senioriem.

Kā nu spēj, Guntis cenšas gādāt par tīrību pagalmā un mājā. Gunta roka jau sen kā piešauta skaistiem koka rokdarbiem. “Rokas ir - kārtībai jābūt! Nevar taču dzīvot cūku kūtī.”

Optimistiskais kungs agrāk pats sanesa ūdeni no piemājas avota vai akas, bet nu to izdarīt nespēj, tāpēc bija ļoti nepieciešama ūdens padeve mājā. Dažādus celtniecības darbus protu, bet no santehnikas nekā nejēdzu, sacīja Guntis.

Pavisam nesen labdarības organizāciju “Lidojošie eņģeli” uzrunāja Gunta māsa, kura, apzinoties, cik grūta ir brāļa ikdiena bez ūdens mājās, lūdza organizēt palīdzības akciju sagādāt tuviniekam dzīvībai svarīgo ūdeni mājā. Atsaucoties “Lidojošo eņģeļu” aicinājumam palīdzēt ļoti īsā laikā līdzcilvēki saziedoja ūdens sūknim. Guntis par palīdzības lūgumu neko nezināja, jo mājās nav interneta.

"Ieradās un teica: “Palīdzēsim jums ar ūdeni!” Es teicu, ka man nav naudas. Biju šokā - kā cilvēki atbrauc un par velti palīdz! Šādu atsaucību es negaidīju. Tāds šoks bija! Liels paldies visiem."

Ierodoties ierīkot ūdens padevi, labdari palīdzēja Guntim arī citos mājas darbos. Sola drīzumā viņam sagādāt arī veļasmašīnu un palīdzēšot izbūvēt arī dušas telpu. Tāpat palīdzēs nokļūt Rīgā uz valsts apmaksāto kāju protēžu piemērīšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas