Princis Harijs stājas tiesas priekšā

tautaruna.lv 8.jūnijs 2023, 12:15
 
AP/Scanpix/LETA
Princis Harijs kļuvis par pirmo karaliskās ģimenes pārstāvi, kas liecinājis tiesā pēdējo 130 gadu laikā. Karaļa Čārlza dēls ir iesniedzis prasību pret Mirror Group Newspapers. Viņš uzskata, ka viņa tālrunis tika uzlauzts, lai klausītos privātās sarunas. Novērošana, saskaņā ar Saseksas hercoga teikto, tika veikta no 1991. līdz 2011. gadam.

Harijs ir pārliecināts, ka nopludinātā informācija izmantota skandalozu rakstu publicēšanai. "Viņiem visiem bija svarīga - destruktīva - loma manā attīstībā. Katrs raksts mani sāpināja," tiesā sacīja Elizabetes II mazdēls.

38 gadus vecais princis piebilda, ka žurnālisti par viņu radījuši negatīvu tēlu publiskajā telpā. Pēc Harija teiktā, žurnālisti viņu apzināti nostādīja pret Viljamu. "Šāda veida raksti sēja neuzticību starp brāļiem," viņš sacīja.

Tajā pašā laikā Harijam tiesas sēdēs jāatbild uz daudziem nepatīkamiem jautājumiem, raksta Starhit.

Tā, tiesas sēdē tika precizētas detaļas par vecu rakstu laikrakstā Mirror. Tad izdevums publicēja rakstu ar nosaukumu "Harija ballītes ar kokaīnu, ekstazī un GHB".

“Vai jūsu paša narkotiku lietošana, nelikumīga darbība bija sabiedrības interesēs, kad pusaudža gados bijāt trešais rindā uz troni?” Harijam jautāja Mirror Group advokāts Endrjū Grīns. "Ir atšķirība starp sabiedrības interesēm un to, par ko sabiedrība interesējas," atbildēja Saseksas hercogs.

Lielbritānijas karaļa jaunākais dēls sūdzējās par paranoju un depresiju spiediena dēļ.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas