Stukāna izteikumi Rusiņa lietā satracina tautu; tā pieprasa viņu atlaist

tautaruna.lv 8.jūnijs 2023, 14:15
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Ģenerālprokurors Jura Stukāna izteikumi un pārmetumi advokātei Jēkabpilī noslepkavotās sievietes lietā pamatīgi nokaitinājuši sabiedrību. Pat jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izteica kritiku.

"Jēkabpils novadā nogalinātās sievietes advokāte nebija izsmēlusi visas savas iespējas, lai palīdzētu savai klientei, tostarp nebija vērsusies pie ģenerālprokurora, intervijā žurnālam "Ieva" atzinis ģenerālprokurors Juris Stukāns," viņa sacīto žurnālam atstāsta LTV.

Stukāns atzinis, ka nav lasījis vēl tobrīd dzīvās sievietes vēstuli, kurā viņa lūgusi ģenerālprokurora palīdzību. Ja viņam rakstot, piemēram, Saeimas deputāts, viņš šādu vēstuli izlasīšot. Ja kādu dokumentu atsūtot ministrs, arī tā nokļūšot pie Stukāna personīgi.

J. Stukāns norādījis, ka nav izpētījis visus lietas materiālus, bet viņa pašreizējā izpratnē Jēkabpils gadījumā sieviete izdarījusi visu. Pats galvenais ir tas, ka viņa aizgājusi pie advokātes, taču advokāta pienākums gan bija sniegt kvalitatīvu juridisku palīdzību.

"Ja advokāte redzēja, ka attiecīgajā struktūrvienībā ir vienaldzība, vajadzēja pieteikties un pie manis atbraukt! Es viņu pieņemtu, runātu un zibenīgi reaģētu - būtu iedziļinājies, izlasījis sievietes vēstuli, tiktu iesaistīti trīs līmeņu prokurori, mēs būtu atraduši atbildes jautājumiem," uzsvēris J. Stukāns.

Meitene: Vispār jau šis cilvēks bezkaunīgi melo! Jau pašā sākumā advokāte uzsvēra, ka vēstule prokuratūrai (konkrēti šim cilvēkam) tika rakstīta, bet viņš uz to neatbildēja.

Arnis: Rinkēviča kungs, paldies par skaidri pausto nostāju. Man kā tiesu sistēmai piederīgai personai šis ģenerālprokurora izteikums un arī citi pēdējā laika izteikumi ir nepieņemami.

Una: Kuram mūsu valstī ir tiesības pieprasīt ģenerālprokurora atkāpšanos (atstādināšanu)?

Nadze: Kauns, ka mūsu valstī ir tāds ģenerālprokurors. Liels kauns.

Jānis: Pēdējais laiks šo amatam neatbilstošo personu nomainīt.

Ziggy: Kā vispār advokāts var būt vainīgs par varas iestāžu nolaidību!

Ieva: ko muld, viņa rakstīja vēstuli! Un saņēma atbildi, gan ne tieši no paša Stukāna, bet nozīmētā Butlera kunga. Vai Stukānam nav laiks atkāpties no amata?

Austra: Piedodiet, Stukānam ir jālido no ieņemamā amata - nezinu kā īsti nosaukt - bet cilvēks ar šādiem uzskatiem to ieņemt nedrīkst!

Kornēlija: Kas vēl, Stukāna ieskatā, ietilpst aiz "tostarp"? Tostarp sieviete/upuris gana izmisīgi skaļi nelūdza palīdzību Jēkabpils tirgus laukumā? Stukānam ar jurista izglītību būtu jāzina, ka tiesību vēsturē tāda paraža viduslaikos bija, un sevišķi tālu no viduslaikiem domāšanā nav

Inese: Brīnumzeme! Kā nav kauna! Bezjēdzīgi gājis bojā cilvēks…policija absolūti neko nedarīja, lai novērstu slepkavību! Un vēl atļaujas aizrādīt… nav vārdu!

Ineta: Kā šis cilvēks var būt ģen.prokurors??? Kā var muldēt tādu sviestu? Cinisms un stulbums vienā personā.

"Traģēdija Jēkabpilī ir daudzu valsts institūciju nolaidība un atbildība, nav pieņemams jebkāds mēģinājums novelt vainu uz cietušo vai viņas advokāti par valsts neizdarīto, tas attiecas arī uz prokuratūru," uzskata E. Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai un citām institūcijām, bet sieviete pasargāta netika. Konkrētajā situācijā personai bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - par nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu. Rusiņu pēc slepkavības policijai nav līdz šim izdevies aizturēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:03

Jaunākās diskusijas