Ingmāra Līdakas ieraksts savilņo līdzcilvēkus

tautaruna.lv 13.maijs 2023, 13:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Dabas azisardzības aktīvists, politiķis Ingmārs Līdaka vietnē "Facebook" aicina līdzcilvēkus neaiztikt Vecumnieku āpsi.

"Cienījamie Vecumnieku ļaudis! Ja krēslā pa Vecumnieku centra apkaimi pastaigājoties, pretī nāk ĀPSIS, mans lūgums - netrenkājiet viņu un nedzenaties pēc "selfijiem" (sevšķi to jauniešiem saku).

Pēc ziemas guļas āpsītim ne taukumiņa zem ādas, bet, atšķirībā no meža, Vecumnieku pļaviņās un dobēs kraukšķīgas maijvaboles, trekni maijvaboļu kāpuri, zemesvēži un cit gardi zem un virs zemes sastopami kustoņi!

Bez tam ĀPSIS nav nedz bezpajumtnieks, nedz klaidonis, jo pašpiereģistrējies kādā (Aijas D.) šķūnītī ciemata centrā uz mīkstas vecu segu kaudzes. Tā teikt - pagaidu uzturēšanās atļauja līdz treknākiem laikiem... Tiem, kas tomēr nespēj sevī apspiest mednieka instinktu, varu vēstīt, ka dažureiz nācies ar negodu, kājas pa gaisu svaidot, laisties no āpša, cik jaudas, jo šim īgņam tāds nelāgs paradums - ja mana, ka aizbēgt nespēs, cērtās atpakaļ un ar sparu vajātājam kājās! Tad neveiksmīgajam "traperim" negods pa visiem Vecumniekiem... Rīgā bebri, Vecumniekos ĀPSIS! Rīdzinieki pošas bebru medībām, bet vecumniekus aicinu būt saprātīgiem, jo esam taču dabai par 50 km tuvāk... tātad GUDRĀKI!" raksta I. Līdaka.

Sarmīte: Mans angļu āpsis ir riktīgs pipars , pāris reizes kad no darba braucu mājās no otras maiņas pieķēru kā pa dobēm rokās , bet nu saprotu dārzā man ir nenormāli daudz slieku , un izskatās ka reizēm atnāk panašķoties...

Vita: Tik mīlīgs�! Lai āpša kungam laba sezona!

Krista: Labāk lai āpsis pa mauriņu rušinās nekā kurmis…

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:57

Jaunākās diskusijas