Skaudrs stāsts: saņemts ziņojums, ka kapos mitinās nepilngadīga meitene

tautaruna.lv 13.maijs 2023, 11:30
 
Pixabay
Biedrības "OPEN Radošais centrs" vadītājs Edijs Klaišis vietnē "Twitter" publicējis skaudru stāstu par kādu jaunieti, kas, bēgot no vardarbības ģimenē, izvēlējās dzīvi kapos. Tagad gan jauniete atgriežas normāla dzīves sliedēs, mācās.

"Pirms kāda laika “OPEN Radošais Centrs” saņēma informāciju par to, ka kādos kapos mitinās nepilngadīga meitene. Vardarbība, bads, neziņa un bailes bija kļuvušas par viņas ikdienu. Meitenei tika palīdzēts. Šobrīd viņai ir nodrošināta stabila dzīvesvieta, viņa mācās," raksta E. Klaišis.

OPEN Radošais Centrs ir vieta, kur jaunieši vecumā no 13 gadiem var nākt vienkārši pavadīt savu brīvo laiku, vai arī radoši izpausties. Ir iespējas spēlēt spēles, lasīt grāmatas, piedalīties fiziskās aktivitātēs. Tie nav nedz izglītības, nedz krīzes centri, tur nemāca dzīvot, bet dod drošu vietu, kur patverties, uztaisīt sev ēst, pildīt mājasdarbus vai vienkārši pabūt mierā.

Centri jauniešiem ir pieejami katru dienu, savukārt no 16 gadu vecuma - visu diennakti. Šobrīd ir atvērti jau 13 Centri dažādās Latvijas pilsētās, uz kuriem nāk apmēram 300 jaunieši. Centri darbojas, pateicoties ziedotāju atbalstam un jauniešiem tie ir pieejami bez maksas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas