"Žēl sirsnīgo iedzīvotāju!" Reiniks izsakās par Krievijas pilsoņu pieplūduma Bali

tautaruna.lv 27.aprīlis 2023, 3:30
 
Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency
Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā un agresorvalstī daļēji izsludinātās mobilizācijas, Krievijas pilsoņu skaita pieaugums vērojams dažādās valstīs. Šo vietu vidū ir arī Bali, kur pēdējā gada laikā ieradušies 60 000 Krievijas pilsoņi.
"Bali šobrīd ieceļojuši 60.000 Krievijas pilsoņi. Daudzi arī nelegāli strādā. Aizmukuši no RU. Kāds pārsteigums, ka viņi neizrāda nekādu cieņu pret vietējiem un atņem darbus... Žēl sirsnīgo Bali iedzīvotāju, kuriem daudziem tas ir vienīgais peļņas avots," mikroblogošanas vietnē twitter, komentējot situāciju Bali, norādījis Lauris Reiniks. Viņš arī precizējis, ka "60.000 ieradās, kad karš sākās, bet pēc mobiliziācijas septembrī, katru mēnesi uz salas ierodas 20.000!!! Krievijas pilsoņu."

"Mums sanāca ar vairākiem vietējiem par šo parunāt - visi sūdzējās," atbildot uz mūziķa komentāru, norādīja mūziķe Marta Grigale, kura pati nesen viesojusies Bali.

"Dzīvoju un strādāju (legāli) Bali jau gandrīz gadu, un ir ļoti jūtams Krievijas pilsoņu tuvums ik uz soļa, reti kurš veikals vai kafejnīca var tikt apmeklēta neredzot kādu. + Šāds pieplūdums ir radījis nesamērīgu cenu kāpumu daudzās jomās," skaidrojis kāds cits twitter lietotājs.

"Cik nu man tur strādājošais draugs niršanas instruktors ir stāstījis, vietējos sliņķus galīgi nav grūti izkonkurēt darba tirgū :) vienīgais- kurš gan strādās par tām "algām"?" piebildis kāds cits twitter lietotājs.

Aizvadītā gada oktobrī ar saviem novērojumiem par krievu iedzīvotājiem Bali dalījās arī TV personība Aivis Ceriņš.
"Nedēļa Bali. Biežāk dzirdētā ārzemju valoda pēc Eng ir krievu. Ar dažiem aprunājos pa reizei. Bija tādi, kas aizmukuši no mobilizācijas. Citi te investē naudu. Jūtams ir viņu kauns, ka ir krievi," mikroblogošanas vietnē twitter raksta A.Ceriņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:32

Jaunākās diskusijas