Skaidro eksperts: ko nozīmē Polijas vēstnieka paziņojums par iesaistīšanos karā?

tautaruna.lv 27.marts 2023, 16:41
 
AFP/SCANPIX/LETA
Aizvadītajā nedēļā rezonansi medijos izraisīja Polijas vēstnieka Francijā Jana Emerika Roščiševska izteikumi, kuros viņš norādīja, ka "ja Ukraina nespēs aizstāvēt savu neatkarību, mēs būsim spiesti pievienoties konfliktam." To, ko nozīmē šāda veida paziņojums, skaidrojis arī militārais eksperts Jānis Slaidiņš.
"Dīvaini, ka tas, protams, nenāk no valsts augstākajām amatpersonām, bet nāk no vēstnieka. Nu ko lai saku - jāgaida, kāda būs atbilde no Polijas augstākajām amatpersonām. Poļi tas jau ir skaidrs, ka viņi to draudu saredz. Ja tā Ukraina nenoturētos, nevar izslēgt krievu nākamo lēcienu. Ja mēs atceramies Putina izvirzītās prasības par NATO atkāpšanos 1997.gada robežās, tad poļi ļoti labi apzinās šo draudu, kas varētu būt," TV24 raidījumā skaidro J.Slaidiņš.

Portāls nra.lv jau vēstīja, ka sarunā ar Francijas mediju LCI Roščiševskis skaidroja, ka Polija cenšas turēties tālāk no bruņota konflikta, taču tajā pašā laikā tā dara visu, lai palīdzētu Ukrainai aizstāvēties pret Krievijas agresiju. Polijas diplomāts runāja par draudiem, kas saistīti ar Krievijas Federācijas varas iestāžu imperiālistiskajām tendencēm.

Jans Emeriks Roščiševskis skaidroja vispārējo ģeopolitisko situāciju. Ja Ukraina sabruks agresora spiediena ietekmē, Krievija var ievilkt konfliktā Baltijas un Centrāleiropas valstis. Un šajā brīdī Polijas vēstnieks pateica teikumu, kas izraisīja komentāru vilni: "Ja Ukraina nespēs aizstāvēs savu neatkarību, mums nekas cits neatliks, kā pievienoties konfliktam".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas