Notiekošais pie Deglava tilta sadusmo rīdziniekus

tautaruna.lv 27.marts 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Rīdzinieki, dzīvojoši Grīziņkalna apkaimē netālu no Deglava tilta, neizpratnē, kāpēc pašvaldība atļāvusi veikt skaļus ielas būvdarbus nakts stundās. Iedzīvotāji sūdzas, ka tie traucē miegam, un uzskata, ka būvdarbus var veikt dienas laikā, vēsta "Bez Tabu".

Grīziņkalna apkaimes iedzīvotāji, dzīvojoši Deglava ielas sākumā pirms Deglava pārvada, runājot daudzu apkaimē esošo namu iedzīvotāju vārdā, pauda neizpratni par skaļiem būvdarbiem Deglava ielā nakts stundās. Iedzīvotāji iemūžinājuši, kā būvdarbu tehnika trokšņo turpat pie māju logiem.

"Darbi sākas ap pulksten 19.00 un beidzas ap 5.30. Smagā tehnika ārdījās visu nakti. Gulēt nav iespējams! Tieši šādi darbi bija arī novembrī. Arī notika tikai naktī. Jautājums: kāpēc naktī? Bērnam jāceļas uz skolu, nākamajā dienā kontroldarbs. Raudādama sūdzas, ka nevar aizmigt, jo troksnis briesmīgs!"

Arī apkaimes iedzīvotājs Gvido pievienojās sašutumam: “Protams, esmu par būvdarbiem, jo kaut ko atjauno, bet jautājums ir par veidu, kā tas notiek. Absolūti ignorējot māju iedzīvotājus, īpašniekus!”

Dienas laikā Augusta Deglava ielas būvbedrē strādnieku nav un darbi nenotiek, stāstīja iedzīvotāji. Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, pašvaldība iepriekš sociālajos medijos taisnojusies, ka “darbi notiek nakts laikā, lai neradītu papildu apgrūtinājumu sabiedriskajam transportam”. Iedzīvotāji gan uzskata, ka darbi varētu notikt dienas laikā, jo tie norobežotajā daļā, viņuprāt, nekādi netraucē transportlīdzekļiem, kas kursē pa blakus esošajām joslām. Rīgas domes Satiksmes departamentā (RDSD) norādīja, ka tā gluži neesot, jo būvdarbu zonai tehnika piekļūst, iebraucot no satiksmei atvēlētās brauktuvi, tāpat arī ekskavatora, kas darbojas būvbedrē, kauss mēdz iestiepties tur brauktuves zonā. Tāpēc svarīgi darbus veikt, kad satiksme nav tik intensīva, norādīja RDSD.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas