Pozņaks piedāvā kreatīvu ideju, kā saukt vēsturiskām personām veltītus pieminekļus

tautaruna.lv 9.marts 2023, 17:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Laikā, kad sabiedrībā turpinās diskusijas par to, kuri pieminekļi būtu jānojauc vai jāatstāj, Reinis Pozņaks nācis klajā ar visai kreatīvu ideju, kā vajadzētu šos pieminekļus dēvēt.
"Runājot par vēsturisko personību pieminekļiem, mums vienkārši jāievieš apzīmējums - kauneklis. Mazāk būs jājauc," mikroblogošanas vietnē twitter raksta R.Pozņaks.

"Kāpēc nevarētu izveidot kapsētu-parku kaut kur nomalē šādiem kaunekļiem, lai muzejniekiem, vēsturniekiem un pētniekiem mierīgs prāts. Varbūt par to jau notiek diskusijas, bet nav sanācis dzirdēt," norāda kāds twitter diskusijas dalībnieks.

"Nevajadzīgo pieminekļu parks. Tā patālāk no galvaspilsētas. Lai rīdziniekiem ir kur izbraukt un varbūt pat kādu šovu tur sarīkot," iesaka kāda cita twitter lietāja.

Jau vēstīts, ka savu viedokli pieminekļu jautājumā izteicis arī mūziķis Ralfs Eilands.

"Pieminekļi personām un ielu nosaukumi citām valstīm par godu jau saknē ir galīgi garām. Pat šodienas pati pareizākā persona noteikti jau ir izdarījusi, ko tādu, kas tik pēc 100 gadiem skaitīsies amorāli, savukārt, valstis savārīt sūdus var vienmēr," mikroblogošanas vietnē twitter norādījis R.Eilands.

Viņš arī piedāvājis, ka lai izvairītos no gāšanām un pārsaukšanām nākotnē, aicina turpmāk celt pieminekļus un dāvātu ielu nosaukumus par godu kaķiem.

Lai izvairītos no gāšanām un pārsaukšanām nākotnē, aicinu turpmāk celt pieminekļus un dāvāt ielu nosaukumus par godu kaķiem!
"Viņi jau vēsturiski ir assholi, kas domā tikai par sevi, bet, tanī pat laikā, ir mīlīgi un visiem patīk (vismaz viņu video)," ironizējis R.Eilands.
"Man pieminekļi vispareizākie liekas kapos, bet nu tas man tā. Man pietiktu ar Brīvības pieminekli. Tomēr viens gan man liekas ļoti labs. Šogad tiek plānots atklāt pieminekli Bruno Javoišam. Ideja ļoti interesanta," atbildot uz mūziķi tvītu, norādījusi kāda twitter lietotāja.
Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas domes Pieminekļu padomē tika atbalstīts piedāvājums demontēt 1982.gadā Kronvalda parkā uzstādīto pieminekli rakstniekam Andrejam Upītim un skulptūru "staļinisma perioda rakstniecei" Annai Saksei Gaujas ielā 1.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas