Miljonāru Jūliju Krūmiņu jau astoto gadu tiesā šampanieša pudeles dēļ

tautaruna.lv, Ziņu aģentūra LETA 9.marts 2023, 13:15
 
F64
Jau astoto gadu tiesa turpina skatīt krimināllietu, kurā par kukuļošanu apsūdzēts miljonārs uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš un viņa meita Maija Krieviņa, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

"Cerēju, ka viss beigsies, bet lietas skatīšana atkal pārcelta. Uz novembri, jo tiesas esot pārslogotas. Tad būs apritējuši jau apaļi astoņi gadi - kā tiek tērēti valsts līdzekļi, kavēts tiesas un mūsu laiks, lai tiktu skaidrībā par vienu uzdāvinātu pudeli "Moet", sacīja Krūmiņš.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 2020.gada beigās Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā Krūmiņam un Krieviņai piespriedusi naudas sodu. Krūmiņam tiesa piesprieda 12 900 eiro sodu, meitai - 6450 eiro sodu, bet Veselības inspekcijas (VI) amatpersonai Tatjanai Morozovai - piecu mēnešu nosacītu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem, kā arī 60 stundas piespiedu darba.

Apsūdzēto aizstāvji un Krieviņa spriedumu pārsūdzēja. Tagad lietu skata Rīgas apgabaltiesa.

Lietā apsūdzība ir celta par trīs nodarījumiem.

Pirmajā Krūmiņš apsūdzēts kukuļošanas atbalstīšanā, savukārt viņa meita - kukuļošanā. VI amatpersonai tika piedāvāta šampanieša pudele, ne mazāk kā 30 eiro vērtībā, lai šī amatpersona sastādītu labvēlīgu atzinumu par objektu-viesnīcu Turaidas ielā 17.

Otrajā epizodē apsūdzēts ir Krūmiņš un Morozova, proti, Krūmiņš apsolījis iekārtot Morozovas dēlu Policijas koledžā.

Savukārt trešajā epizodē Morozova apsūdzēta par nepatiesa VI ziņojuma sastādīšanu, proti, norādot, ka objektā Jūrmalā, Turaidas ielā 17 ir uzstādīti pandusi jeb invalīdu uzbrauktuves, kaut gan faktiski tie vēl nebija uzstādīti.

santa.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 3

 
Anonīms
 

Latvija ir viss humaka tiesa un par 30 eiro tiesaja 8 gadus par Latvijas nodoklu maksataju naudu.

9.marts 2023, 16:01 Atbildēt

Toties VIDā mums ir pasūtījuma galds.... Aizsardzības ministrijā korupcija par 220 ļamiem.... un valsts budžetā mazāks finansējums veselībai nekā pagājušajā gadā....

Ko vēl vairāk vēlēties,?

9.marts 2023, 18:06 Atbildēt

Didzis un korupcija nav pieradita un kads tur ir sakars ar VID.

9.marts 2023, 21:41 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas