Kā šausmu filmā: uz morgu atvestais "līķis" sāka elpot

tautaruna.lv 9.marts 2023, 5:00
 
Pixabay
ASV uz morgu atvestais vīrietis sācis elpot, lai gan mājās viņu apskatījušie ārsti iepriekš bija konstatējuši viņa nāvi. Šogad ASV jau reģistrēti trīs līdzīgi gadījumi, raksta portāls "Lrytas".

Tika ziņots, ka 65 gadus vecajam vīrietim apstājusies sirds, bet šerifa vietnieks, kurš neilgi pēc tam ieradās izmeklēt nāvi, pamanīja, ka vīrietis joprojām elpo.

Šis nav pirmais šāds gadījums. Februārī 82 gadus veca sieviete tika pasludināta par mirušu un pat nogādāta apbedīšanas birojā Ņujorkā, līdz tika pamanīts, ka sieviete joprojām elpo.

3. janvārī pēc līķa maisa ataisīšanas Aiovas štatā izrādījās, ka 66 gadus veca sieviete tvēra pēc gaisa. Agrāk tajā pašā dienā viņa tika oficiāli pasludināta par mirušu.

Nāves pazīmes ir elpošanas zudums vai sirdsdarbības apstāšanās, bāla un vaskaina āda, puspacelti plakstiņi, acu zīlīšu kustību apstāšanās, atvērta mute. Stīvens Hjūzs, vecākais medicīnas pasniedzējs Anglijas Ruskinas universitātē Apvienotajā Karalistē, paskaidroja, ka šādi notikumi ir "neticami reti", taču viņš savā 20 neatliekamās medicīnas darba gados ir redzējis divus līdzīgus gadījumus.

Pirmo reizi S.Hjūzs vēl bija jauns ārsts un strādāja lauku slimnīcā. Sieviete ar epilepsiju pārdozēja fenobarbitālu — vecmodīgas zāles, ko lieto šīs slimības ārstēšanai. "Barbiturāti palēnina organisma darbību," skaidroja ārsts. Primārās aprūpes ārsts atzīmēja, ka paciente nereaģē, nav dzirdama sirdsdarbība, nav jūtams pulss vai novērojamas elpošanas pazīmes.

"Dažādas ķermeņa sistēmas izslēdzas ar dažādu ātrumu, tāpēc nav nekas neparasts, ka joprojām dzirdat dažādas zarnu skaņas, pat ja cilvēks ir tikko miris. Citu ķermeņa sistēmu darbs var maskēt klusas sirds skaņas," sacīja ārsts.

Lai pārliecinātos, ka cilvēks tiešām ir miris, tiek apskatīti viņa acu zīlītes. Paplašinātas un nekustīgas acu zīlītes liecina, ka cilvēks ir miris. Taču acu zīlītes var būt paplašinātas arī ķermeņa ķīmisko vielu, piemēram, medikamentu, dēļ.

S. Hjūzs sacīja, ka šādas situācijas, par kurām ziņots pēdējā laikā, varētu būt radījis globālais ārstu trūkums. Ja miršanas apliecībai uzticas kāds, kuram trūkst nepieciešamās apmācības, var pieļaut kļūdas, viņš teica.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:45

Jaunākās diskusijas